Работата на много хора е свързана с въвеждане на данни

...
Работата на много хора е свързана с въвеждане на данни
Коментари Харесай

Вижте какво се случва с пръстите ви, ако работите всеки ден ...

Работата на доста хора е обвързвана с въвеждане на данни в компютър или с писането на огромни размери от текстове. Ако сте от тези хора, евентуално изпитвате болки в ръцете. Това не е инцидентно. Ръцете страдат извънредно съществено от писането, изключително скоростното писане и изключително в случай че това продължава часове наред по време на работния ден.

Цялостното състояние на ръцете по време на писане, стискането на пръстите, стягането на китките, раменете, мускулите към врата и ключицата в тази присъща поза могат доста съществено да наранят пръстите, китките и ръцете по цялата им дължина, като болката може да е сравнима с пострадвания и счупвания.

Ако в ръцете и пръстите ви се появят болки, не ги игнорирайте, а вземете ограничения, тъй като казусът може да прерасне в нещо по-сериозно.

Според healthdigest.com, междинната скорост на писане на човек варира сред 37 и 44 думи в минута. Според тези данни средностатистически за 8-часов работен ден би трябвало да бъдат изписани към 20 хиляди думи. Това е в действителност тежък труд за вашите ръце, дребните нервни окончания в тях, дребните костици и свързващите ги връзки и сухожилия.

Проучването не включва времето за почивки. Това значи, че макар паузите, които вършиме, набраните думи и въведените данни си остават доста предизвикателство за ръцете и пръстите, осведоми az-jenata.bg.

Проучване, извършено от Алън Хедж, шеф на лабораторията за човешки фактори и ергономия в Университета Корнел, представено от healthdigest.com открива, че до 80% от хората, които упражняват интензивно пишещи специалности всеки ден изпитват дискомфорт в мускулите, сухожилията, ставите на ръцете.

Въпреки че натискът по време на писане е дребен и не би следвало да има пострадване, то бива провокирано основно от еднообразната поза на ръцете и стягането на всички мускули по време на писане. Заради продължителното стягане се получава отрицателен резултат и компресия на ставите, сухожилията и връзките в ръцете, най-много в китките и пръстите, от което произтичат и болките.

Нелекуваните или зле обезщетени хронични болки, подбудени от еднообразните придвижвания при писане на компютър могат да доведат до развиване на синдром на карпалния тунел, при който е налице болежка най-често в китките, безименния пръст и показалеца, от време на време и в други пръсти според от самостоятелния жанр на писане.

В някои по-тежки случаи може да се наложи и интервенция, защото с течение на времето мускулите на ръцете могат да влошат положението си и болката да продължи да се популяризира през ръката, съгласно WebMD.

За да намалите рисковете от пострадвания при дълготрайно писане на компютър, коригирайте позата си. Постарайте се главата и гръбнакът да са изправени по време на писане. Ръцете и лактите да са ситуирани и опрени в една низина, тъй че да няма разпределяне. Избягвайте да поставяте китките си върху груби ъгли на бюрото си по време на писане. Правете повече почивки и извършения за китки.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР