Работата на министър-председателя Стефан Янев е да се занимава оперативно

...
Работата на министър-председателя Стефан Янев е да се занимава оперативно
Коментари Харесай

Пламен Юруков: Янев да не наставлява, а да гаси пожарите

" Работата на министър-председателя Стефан Янев е да се занимава оперативно с национални бедствия, вместо да наставлява по какъв начин да се конституира новото държавно управление. Той излезе да дава препоръки, вместо да излезе и да призове за помощ, да активизира страната за пожарите ", съобщи общественикът и член на Народно събрание на Съюз на демократичните сили Пламен Юруков в студиото на " Денят ON AIR ".

Юруков орече България да се намира в политическа рецесия и похвали стратегическото решение на " ИТН " (ИТН) да не се влиза в пазарлъци за министри с другите политически сили.

" От позиция на науката на договарянията - те го направиха по учебник, а от позиция на тактиката - беше вярна ", счита общественикът.

Според него от Има Такъв Народ организират поредна политика, а партията е формирана от хора, които " от години пишат и споделят едни и същи неща ". Едно от тези неща е и главната обща точка сред партията и обединенията, от които търси поддръжка ( " Демократична България " и " Изправи се БГ! Ние идваме! ", бел. ред) - закриването на Специализирания съд.

" Конкретно се предлага закриването на " изключителния съд ", както назовавам Спецсъда, откакто и адвокати, и юристи обясниха, че работата му умерено може да се поеме от други съдилища ", посочи Юруков пред Bulgaria ON AIR.

Той е на мнение, че парламентарният надзор върху основния прокурор би трябвало да бъде затегнат, като бъде основана специфична комисия, която непрекъснато да следи работата му. Но добави, че страната би трябвало да може да защищава основния прокурор.

" Главният прокурор би трябвало да може да бъде защитаван, тъй като той се бори и с престъпността. Ако един колумбийски картел реши, че тука желае да има свободен път и основният прокурор му пречи, цялата страната би трябвало да може да го отбрани ", означи Юруков.

По думите му българското право е още в една тийнейджърска възраст, има доста да се работи по него и по тази причина би трябвало да има повсеместен метод в правосъдната промяна.

Бел.ред.
И двете партии, и, дадоха обещание на гласоподавателите си мажоритарен избор и получиха общо 128 депутата. Сега ще изпълнят ли обещанието си?
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР