Работата на 48-ия парламент блокира от първия ден заради След

...
Работата на 48-ия парламент блокира от първия ден заради След
Коментари Харесай

Какво следва в НС: Спиране на часовника или бял дим от покрива?

Работата на 48-ия парламент блокира от първия ден поради След като се стигна до две кандидатури - на и Никола Минчев от " Продължаваме промяната ", за които не доближават гласове нито единият да заеме поста, депутатите ще стоят в постройката, до момента в който подобен бъде определен.

Това изясни депутатът от Българска социалистическа партия Явор Божанков. Той бе безапелационен, че Народното събрание през днешния ден няма да завърши работа, до момента в който не бъде определен ръководител или " до момента в който не се види бял пушек от покрива ".

Иначе той разясни, че Българска социалистическа партия поддържат Никола Минчев от двамата и дефинира обстановката като " невиждана " и " процедура след процедура ". Може и часовникът да бъде спрян, до момента в който не бъде определен ръководител, разяснява Божанков. Спирането на часовника е процедура в правилника на Народно събрание.

Левицата няма да поддържа ръководител, повдигнат от ГЕРБ, сподели депутатът.

от своя страна кoментира, че би трябвало и ще се стигне до избор, защото Народното събрание не може да остане без ръководител.

Отпадналият към този момент претендент от " Възраждане " Петър Петров бе безапелационен, че тяхната ПГ няма да поддържа " непозната кандидатура " за ръководител, с изключение на самия него. Като правист посочи, че ще се следва Конституцията, а не правилника на Народното събрание, само че изборът на ръководител би трябвало да е в границите на първото съвещание и второ не може да има, до момента в който не бъде ударен звънецът през днешния ден. Така, и съгласно него " е допустимо да се стигне до прекъсване на часовника " и въпреки всичко " може да има компромис ". Нови избори - вижда " Възраждане ", а не работещ 48-и парламент, въпреки че още на следващия ден ще внесе законопроекти.

" Обсъждаме с адвокати и конституционалисти какво следва оттук  нататък, няма подобен казус до момента. Има разнообразни отзиви, може би би трябвало да спрем часовника и съвещанието да остане прекратено, само че незакрито. Ако съвещанието в този момент бъде закрито, без да бъде определен постоянен ръководител, няма кой на следващия ден да открие Народното събрание. Така считат множеството адвокати, и аз съм правист. Все едно няма парламент, в случай че няма ръководител и Вежди да закрие съвещанието, ние на следващия ден не може да стартираме да работим. Това е неуместно ", разяснява Корнелия Нинова.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР