Работата му е да провежда политиката в министерството, а не

...
Работата му е да провежда политиката в министерството, а не
Коментари Харесай

Искането за оставка на вътрешният министър мирише лошо, обяви синдикалният лидер в МВР

Работата му е да организира политиката в министерството, а не да управлява полицейски акции, изясни Валентин Попов 

Искането за оставка на вътрешният министър Калин Стоянов мирише неприятно на политика и на ритване по кокалчетата. Това сподели в „ Денят стартира “ по Българска национална телевизия ръководителят на Синдиката на чиновниците в Министерство на вътрешните работи Валентин Попов, откакто водещата го пита за какво от ПП-ДБ желаят да си върви след кървавия митинг против БФС, а не се гледа към професионалното управление, което по думите му директно би трябвало да дава отговор за организацията на полицейските дейности.

Работата на министъра е да организира политиката в Министерство на вътрешните работи, а не да управлява акции, повтори той и добави, че даже вместо на кино, да бе измежду служителите на реда, където не му е мястото, министърът не би могъл да направи нищо, тъй като решенията не може да ги вземе той.

„ Много са странни нещата. Беше заложен въпроса за какво вътрешният министър не е бил на място. Аз бих дал отговор с контравъпрос – в случай че беше, какво би направил – Нищо. Калин Стоянов е дълготраен чиновник на Министерство на вътрешните работи, само че преди да стане министър бе шеф на ГДБОП. Той не е експерт по справяне с всеобщи вълнения. Освен това министърът си има доста тъкмо и ясно написани функционалности и пълномощия съгласно Закона за Министерство на вътрешните работи. Те не включват директно управление на полицейска интервенция “, изясни Попов.

„ Същото важи и за неговите заместници. Заради това уволнението на заместник-министъра Стоян Темелакиев за мен е необяснимо “, призна той.

„ Ние служителите на реда сме безконечният провинен за каквото и да става в страната. Май единствено за световното стопляне още не са ни обвинили “, показа синдикалният водач в Министерство на вътрешните работи.

„ Нашата организация си изрази към този момент позицията и тя е, че сътрудниците си свършиха съвършено работата в тази извънредно неприятна вечер. Ако от някой от сътрудниците е имало превишаване на пълномощия, има открит в закона ред, по който се дефинира дали е по този начин или не. На хората, на които това им е работата, би трябвало да го открият. Те не са политици “, добави той. 

„ Имаше неприятни моменти, само че част от тези клипчета, които се популяризират в Интернет, са леко редактирано – липсва начало на обстановката. Ние по никакъв метод не толерираме превишаване на компетенции, само че да се приказва в тази ситуация за принуждение е пресилено. Става въпрос за непропорционална приложимост на физическа мощ и помощни средства, само че това не се открива незабавно “, сподели още Валентин Попов.
 
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР