Работата, която Шарунас Ясикевичус върши в Жалгирис (Каунас), не остава

...
Работата, която Шарунас Ясикевичус върши в Жалгирис (Каунас), не остава
Коментари Харесай

Два отбора от НБА се интересуват от Ясикевичус

Работата, която Шарунас Ясикевичус прави в Жалгирис (Каунас), не остава незабелязана. Два тима от НБА наблюдават обстановката към литовската легенда и обмислят опцията да го наемат за треньор. Става дума за Кливланд Кавалиърс и Мемфис Гризлис. Миналото лято Шарас бе апетитен като алтернатива за Торонто, само че тогава Раптърс се стопираха на различен ментор.

43-годишният някогашен гард в никакъв случай не е крил желанието си да поеме отбор от най-силното състезание в света, само че в същото време акцентира, че не би го направил непременно. Ясикевичус неведнъж е заявявал, че няма да оставви полезностите и вижданията си на назад във времето, единствено с цел да направи идната крачка в кариерата си.

Ясикевичус прекара сезон и половина в НБА като баскетболист, откакто към този момент бе потвърдил класата си в Европа. Гениалният пойнт гард изигра общо 138 мача за Индиана и Голдън Стейт, а в тях постигаше приблизително по 6.8 точки и 2.9 асистенции.

Като състезател Шарунас е четирикратен първенец на Евролигата, а още в третия си сезон като треньор, изведе Жалгирис до Файнъл 4 на най-силния шампионат на Стария континент.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР