Р уският президент Владимир Путин увери днес, че ще "избие

...
Р уският президент Владимир Путин увери днес, че ще "избие
Коментари Харесай

Путин ще избие зъбите на всеки, който опита да отхапе нещо от Русия

Р уският президент Владимир Путин увери през днешния ден, че ще "избие зъбите " на тези, които се осмелят да атакуван Русия, предадоха Асошиейтед прес и Франс прес.

"Всички желаят да ни ухапят или да ни отхапят нещо. Но те би трябвало да знаят, тези които биха пробвали да създадат това, че на всички ще избием зъбите, с цел да не могат да хапят. Това е явно ", акцентира Путин на среща на патриотични организации.

"Даже откакто загубихме една трета от капацитета си (с разпадането на СССР), за някои Русия към момента е прекомерно огромна. Всъщност капацитетът е грамаден и територията й остава най-голямата на света ", добави президентът, в фрагменти, излъчени по малкия екран.

Путин не посочи към коя страна са адресирани тези думи , отбелязва Агенция Франс Прес.

Освен това президентът похвали още веднъж последните създадени от Русия оръжия, като свръхзвуковите ракети "Авангард ", представяни като способни да преодолеят всяка система за противоракетна защита.

Путин акцентира, че неговата страна е съумяла да модернизира арсенала си, без да натовари прекомерно националната стопанска система.

Той уточни, че Русия се готви да похарчи тази година за защита аналога на 42 милиарда $, спрямо бюджета на Пентагона, надхвърлящ 700 милиарда $, отбелязва АП.

Путин нееднократно е употребявал шокиращи изречения или рисковани смешки, с цел да похвали своята страна и да заплаши съперниците й, напомня Агенция Франс Прес. През 2016 година той се пошегува по малкия екран, че "границите на Русия не свършват на никое място ", две години откакто анексира украинския полуостров Крим и година, откакто армията му се притече на помощ на сирийския президент Башар Асад.

Отношенията сред Русия и Запада са на едно най-ниските си нива след голям брой несъгласия във връзка Украйна и Сирия, обвинявания за интервенция в избори, шпионаж и хакерски атаки от страна на Москва. Въпреки това Москва през днешния ден приветства "позитивни сигнали " в руско-американските връзки, откакто Вашингтон се отхвърли от някои наказания против газопровода Северен поток-2 и избрана като градивна среща сред външните министри на двете страни.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР