Р уският президент Владимир Путин реши да се намеси в

...
Р уският президент Владимир Путин реши да се намеси в
Коментари Харесай

Владимир Путин реши да се намеси в борбата с горските пожари

Р уският президент Владимир Путин реши да се намеси в продължаващата битка със стотиците горски пожари, нареждайки през днешния ден разполагането на спомагателни сили за деяние при изключителни обстановки в засегнатите райони, заяви ДПА, базирайки се на пресслужбата на Кремъл.

Освен това Путин инструктира съветското министерство на изключителните обстановки да изпрати още противопожарни самолети в бедстващите региони и подреди на районните губернатори да предложат ограничения за това по какъв начин може да се помогне най-добре на засегнатите от пламъците.

Russian President Vladimir Putin visits the country's Chelyabinsk region which has been hit by forest fires
— TRT World Now (@TRTWorldNow)
Днес множеството пожари в Русия бушуваха в Сибир, основно в региона на Якутск и езерото Байкал. Само в Якутск повече от 6 милиона хектара гори и насаждения към този момент са погълнати от пламъците, заяви новинарският уебсайт "Сибериън таймс ". Местни медии оповестяват, че някои градове и села от седмици са погълнати от пушек, който е достигнал даже и отдалечените на 3 хиляди километра Уралски планини и Екатеринбург и Челябинск.

фотоси по какъв начин Владимир Путин прелетява с хеликоптер над обгорения район към Челябинск:

Към момента повече от 8 хиляди избавителни служащи се борят с огъня, заяви Авиалесоохрана, службата на Русия за битка с горските пожари по въздуха. Според нейни данни пожарите в страната са към 270 и са публикувани на обща повърхност към 3,4 милиона хектара.

Много съветски еколози подозират, че мащабът на пожарите в действителност е доста по-голям от този, за който държавното управление признава и настояват, че както прави всекидневно, Кремъл и в този момент омаловажава естествените бедствия, воден от боязън от загубата на интернационален авторитет.

Според прогнозата в засегнатите региони в Сибир през идващите дни времето ще остане изсъхнало и прохладно, без каквито и да е изгледи за дъжд, който е единственият метод пожарите да бъдат потушени дефинитивно.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР