Р им посреща първия сблъсък между отборите на Турция и

...
Р им посреща първия сблъсък между отборите на Турция и
Коментари Харесай

Футболът завладява Европа – какви емоции ще ни донесе UEFA EURO 2020?

Р им посреща първия конфликт сред тимовете на Турция и Италия довечера в 22.00 ч. Каква е атмосферата преди огромното разкриване на шампионата, който беше отсрочен с една година поради пандемията, споделя специфичният делегат на в италианската столица Валерия Видева.

„ Тази вечер феновете би трябвало да чакат един извънредно прочувствен дуел. И за футболисти, и за последователи тази среща е дълго чакана. Макар и в понижен потенциал феновете още веднъж ще бъдат движещата мощ за 24 тима участници в UEFA EURO 2020™, които ще се впуснат в жестока борба за по този начин жадувания трофей. На „ Стадио Олимпико “ довечера ще забележим 16 хиляди и 25% от потенциала на оборудването. Селекционерът на Италия Роберто Манчини, показа концепцията, че даже 70 хиляди да изпълнят до краен лимит митичният „ Стадио Олимпико “, то единствено фактът, че ще има почитатели, които да поддържат Италия, ще вдъхне кураж и сили на неговите играчи. За страдание, нищо в Рим не ни разрешава да забравим, че шампионата ще се организира в изискванията на пандемия - негативни PCR проби, документ за ваксина против COVID-19 или документ, който да потвърждава, че сте преболедували ковид, като последните би трябвало да бъдат издадени от локалните здравни управляващи. Организаторите от UEFA са се погрижили за всички тези, които са съумели да дойдат, макар строгите противоепидемични ограничения, само че нямат билети за мачовете. Добре познатите почитател зони ще бъдат ситуирани на 6 местоположения в Рим. За първи път обаче ще забележим така наречен футболно село, на което с изключение на видео стени, където ще се следят конфликтите на „ Стадио Олимпико “ ще има и други мероприятия, музикални осъществявания онлайн и игри. Както прилича за събитие от сходен сан, дуелът, който довечера ще даде началото на Еврошампионата, ще бъде съпроводен с гала по откриването. На нея феновете ще видят рок легендите U2, Bono&The Edge, който ще изпълнят формалната ария на евротурнира We are the people и Андреа Бочели “.

Идеята за метода, по който да се организира този огромен конгрес споделя преди 9 години някогашният президент на UEFA Мишел Платини. На конференция, ден преди финала на Еврошампионата през 2012-а, той предлага вместо хазаин в конкуренцията да бъде единствено една страна, това да сторят 12 или 13 града в цяла Европа. Той разказва плана като „ сантиментално еднократно събитие в чест на 60-тия рожден ден на Европейското състезание. Списъкът с домакините бива оповестен през 2014 година, като през 2017-а от него отпада Брюксел. Обратното преброяване и подготовката за футболния празник, който би трябвало да започва на 12 юни 2020-а, стартират. В началото на предходната година обаче освен Старият континент, а целият свят трябваше да сложи проектите си на пауза. Пандемията от COVID-19 породи съществени опасени по отношение на безвредното осъществяване на EURO 2020™. И въпреки че при започване на март актуалният президент на UEFA Александър Чеферин бе уверен в това, че шампионатът ще се състои, обстановката се променяше с бързи темпове. Почти всички шампионати в Европа бяха прекъснати или краткотрайно спрени. Така се стигна до 17 март, когато посредством видеоконференция с представители на 55-те държави-членки на UEFA бе взето невижданото решение Еврошампионатът да бъде отсрочен с година. Този ход коства на футболната централа близо 300 млн. евро. В последвалите месеци въпросителните бяха доста – ще бъде ли канселиран форума, дали ще остане в същия формат, ще бъдат ли допускани почитатели по стадионите, по какъв начин ще пътуват почитателите из цяла Европа, с цел да следват обичаните си тимове. Разработваха се разнообразни сюжети, а лъч вяра пристигна с процеса по имунизация. Вариант мачовете да се играят пред празни трибуни не стоеше на дневен ред пред UEFA. Ето за какво, дванадесетте градове домакини трябваше да показват самостоятелни проекти, съгласувани с локалните държавни управления за допускане на избран брой почитатели по стадионите. 25%, 30% или 50%, някои даже с упоритости за 100% бяха измежду поръчките на обособените страни. Единствено Билбао и Дъблин не дадоха отговор на условията и през април техните мачове бяха разпределени в Севиля и Санкт Петербург. Препятствията пред EURO 2020™ бяха десетки, само че ето, че моментът пристигна. Макар и с друг образ, при съблюдаване на строги противоепидемични ограничения и с години забавяне, 60-тият рожден ден на Европейските финали ще се състои. Броят на поканите е стеснен, само че зрелището е обезпечено.

Броени часове преди първия съдийски сигнал сред Италия и Турция Веселин Василев – шеф на Отдел „ Спорт “ на NOVA гостува в предаването „ Здравей, България “, с цел да показа доста любопитна информация за футболните срещи, за звездите, за стадионите и цялата еуфория около Евро шампионата.

„ За мен най-голямото обръщение сега е това, че феновете ще се върнат на стадионите. Това е знак, че се връщаме към нормалността. Защото без последователи на стадионите футболът не е същият. Всеки град подхожда друго по отношение на развиването на пандемията в техните области, с цел да дефинира колко фенове да бъдат позволени на стадионите. 25% е минимумът, а по това UEFA реши кои игрища ще останат. Будапеща има упоритости да одобри 100% от почитателите. В последна сметка завръщането на почитателите е огромната вест и това, че изчакахме това състезание да се състои, въпреки и година по-късно. Отборите на Финландия и Северна Македония ще създадат своите дебюти на шампионата. Европейските шампионати постоянно могат да донесат изненади. Дори при последното присъединяване на българския народен тим в Португалия, първенец стана южната ни съседка Гърция. Големите оръдия на това състезание ще бъдат нормалните обвинени – Португалия, Германия и Испания. Аз персонално се надявам да е пристигнало времето за първата европейска купа за Англия “.

„ 27 мача следва да бъдат излъчени непосредствено в ефира на NOVA и DIEMA. Партньори сме с Българска национална телевизия. По NOVA ще бъдат излъчени 10 мача и то в много привлекателния за футбол час 22.00 ч. и от групова фаза и от елиминациите. Останалите 17 мача, които се поставят на нас, са мачовете, които ще се излъчат по DIEMA. Но безусловно всички ще могат да бъдат видени по DIEMA SPORT 2, a по-късно и по DIEMA SPORT 3 във висока резолюция. В нашия уебсайт gong.bg ще бъде стриймван всеки един мач от шампионата, без значение от това дали се излъчва в каналите на Нова Броудкастинг Груп или Българската национална телевизия “.
Получавай най-горещите вести от Vesti.bgАБОНИРАЙ СЕ--> По тематиката.comments-item{clear:left;}.article-comment-types div{z-index:100;}.answer { margin-left:33px; }
* Моля, коментирайте съответната публикация и използвайте кирилица! Не се толерират отзиви с обидно или нецензурно наличие, на верска или етническа основа, както и написани единствено с основни букви!
0 коментара Бракоразводен развой. Съдията пита брачна половинка: - Сигурен ли сте, че желаете да се разведете? - Сигурен съм. С тази заядлива жена към този момент не може да… Обратно в уеб страницата
За да пишете, оценявате или докладвате мнения, апелирам логнете се в профила си.
ВходРегистрацияПотребителско име*Парола*Запомни меПотребителско име*Полето Потребителско име не би трябвало да е празно.E-mail*Полето E-mail не би трябвало да е празно.Парола*Полето Парола не би трябвало да е празно.Парола (отново)*Полето Повторете паролата не би трябвало да е празно.ИмеПолето Име не би трябвало да е празно.Дата на ражданеПолето Дата на раждане не би трябвало да е празно.Декларирам, че съм се срещнал с за прилагане на услугите на Нетинфо.ПоследниЛудогорец продаде нападателя Якуб ШверчокЛуната като че ли „ отхапваше “ парченце от СлънцетоЗначителна част от недоволствата се появяват в границите на седмица след ваксинациятаАлгоритъм ще лимитира проявлението им в търсачкатаВариантът бе засечен за първи път в Индия, където равнището на заразяване е доста високоПреди 70 години кг свинско е коствал 1,6% от чистия месечен приход. Днес - едвам 0,22%През 1985 година той е включен в Списъка на международното културно и естествено завещание на ЮНЕСКОДоговорът ще включва образование на хора и предаване на софтуерМоже ли след отварянето на сходен имейл да останем с празна банкова сметкаТой стартира да се занимава с футбол още от дребен и тренира за тима на ЦСКА Септемврийско знаме в продължение на 10 години " Не може да не е знаел, че в организма му има опиати ", съобщи Менко МенковАлуминий, скенер за пръстови отпечатъци, турбо мотори, напълно нов външен и вътрешен дизайн: всичко за новото потомство на именития всъдеход.Потърпевши са подали сигнали, какво споделя туристическата фирмаВ изборите за парламент ще вземат участие 23 обединения от обособени партии или обединения Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР