Р ешението на Иран да обогатява уран до 60 процента

...
Р ешението на Иран да обогатява уран до 60 процента
Коментари Харесай

Президентът на Иран: Това е отговор на вашето зло

Р ешението на Иран да обогатява уран до 60 % е "отговор на вашето зло ", съобщи през днешния ден президентът Хасан Рохани, представен от Асошиейтед прес. съобщи Българска телеграфна агенция.

Рохани сподели това на съвещание на иранското държавно управление след саботажа против нуклеарния обект в Натанз в неделя, за който се счита, че е бил осъществен от Израел, на фона на договарянията във Виена за възкръсване на интернационалното съглашение за иранската нуклеарна стратегия.

В пламенната си тирада иранският президент съобщи, че развалените центрофуги модел "IR-1 " в Натанз ще бъдат сменени от по-усъвършенстваните "IR-6 ", които обогатяват по-бързо. "Обогатяването до 60 на 100 е отговор на вашето зло. Ние отсичаме и двете ви ръце - едната с "IR-6 ", а другата - с 60 на 100 ", увери Рохани.

Израел не е коментирал изказванията, че е виновен за хакерската атака против Натанз

в края на предходната седмица. Последвалите ирански дейности обаче на собствен ред може да доведат до нови ответни ограничения от страна на държавното управление на израелския министър председател Бенямин Нетаняху, който неведнъж е заявявал, че няма да разреши на Иран да се снабди с нуклеарно оръжие, отбелязва АП. Агенцията напомня, че Израел на два пъти е нанасял превантивни въздушни удари по обекти, свързани с иранската нуклеарна стратегия.

В същото време Франция съобщи, че координира със международните сили

отговор на желанието на Иран да стартира да обогатява уран до 60 %, съобщи Ройтерс.

Решението на Техеран е "сериозно развиване ", което ние осъждаме и което изиска съгласуван отговор с останалите страни по нуклеарното съглашение от 2015 година, както и с Вашингтон, уточни Елисейският замък.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР