Р екордно поскъпване на храните на прага на есента. Цените

...
Р екордно поскъпване на храните на прага на есента. Цените
Коментари Харесай

Кой ще усети най-много поскъпването на тока

Р екордно повишаване на храните на прага на есента. Цените на главните артикули са се повишили доста през последната година, демонстрират данните на Държавната комисия по стоковите тържища и борсите. Според специалисти новите цени на тока, природния газ и петрола ще доведат и до нов растеж в комерсиалната мрежа.

Как ще се отрази повишаването на тока на сметките на потребителите, разяснява пред икономистът Калоян Стайков.

"Цените за електрическата енергия са контролирани за семействата. Единствено бизнесът е този, който на процедура ще бъде изложен на натиска от повишаването на тока – най-малко през идващите няколко месеца. При потребителите по-големият напън ще пристигна по линия на "Топлофикациите ", защото главният запас, който употребяват те е природният газ. Ще има евентуално и напън от страна на цената на водата, защото електрическата енергия е огромна част от себестойността на услугата ".

По думите му потребителите няма да усетят високите цени през сметките за ток, само че ще се усетят в тези за парно и вода.

"Не подобен обаче е казусът за бизнеса. Той е директно изложен на скока на цената на тока ", безапелационен е специалистът.

Още по тематиката вижте във видеото нагоре.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР