Р Е П У Б Л И К А Б

...
Р Е П У Б Л И К А Б
Коментари Харесай

Постоянните комисии в Общински съвет - Плевен заседават днес и утре

Р Е П У Б Л И К А Б Ъ Л Г А Р И Я

ОБЩИНСКИ СЪВЕТ – ПЛЕВЕН

П р е д с е д а т е л

Относно: Постоянните комисии в Общински съвет - Плевен заседават през днешния ден и на следващия ден

Постоянните комисии в Общински съвет – Плевен, заседават през днешния ден и на следващия ден /18 и 19 декември/, в Заседателната зала в постройката на Община Плевен по авансово направен график. Заседанията са първи за този мандат след сформирането на комисиите, провело се на свиканата изключителна сесия на 13 декември.

18 ДЕКЕМВРИ /ПОНЕДЕЛНИК/

Днес заседават 4 от непрекъснатите комисии - ПК по „ Общинска благосъстоятелност и капиталова политика ", ПК по „ Бюджет и финансова политика ", ПК по „ Стопанска политика и превоз “ и ПК по „ Законност и надзор по осъществяване на решенията “.

ПК по „ Общинска благосъстоятелност и капиталова политика " с ръководител Бойко Тодоров заседава от 14,00 ч. по дневен ред от 9 точки. Комисията ще прегледа предложение за кандидатстване на Община Плевен с план за дейно действие на Областен информативен център, като част от Националната мрежа от регионални осведомителни центрове в България през интервала 2024 - 2029. Ще бъдат разисквани и три оферти за основаване безплатно право на прилагане на читалища /НЧ „ Ракитин - 1969 “ - гр. Плевен, НЧ „ Христо Ботев - 1925 “ - с. Беглеж и НЧ „ Св.св. Кирил и Методий - 1928 “ - с. Търнене/ върху общински недвижими парцели. Дневният ред на съветниците включва и разискване на безплатно придобиване право на благосъстоятелност върху аграрен, находящ се в Плевен, посредством подаяние от притежателя на парцела.

ПК по „ Бюджет и финансова политика " с ръководител Наталия Цанева заседава от 15,00 ч. по 21 точки. Първа точка е разискване на План - сметката за приходите от такса битови боклуци и разноските за услуги по събирането, извозването и обезвреждането на битови боклуци и чистотата на територията на общината през 2024 година Останалите точки в дневния ред са, както следва: Предложение за продажба на 6 бр. незастроени урегулирани недвижими парцела – частна общинска благосъстоятелност, отредени за жилищно строителство, по проекта на с. Гривица, посредством обществени търгове; Отчет за активността на Оперативна програма „ Управление на общински земи и гори “; Докладна бележка от шефа на ДГ „ Ралица “; Писмо от Регионалната организация на Съюз на слепите в България; Заявление от ръководителя на Сдружение „ Диабет “ - Плевен; Предложение от проф. Константин Мутафчиев по отношение на възобновяване на Програмата „ Да пазим Плевен чист и привлекателен през цялата година “; други

ПК по „ Стопанска политика и превоз “ с ръководител Юлиян Йовков заседава от 16,00 ч. по дневен ред от 6 точки – комисията ще прегледа импортираните финансови доклади за настоящото положение на шест общински компании за деветмесечието на 2023 година /ДКЦ II, ДКЦ III, „ Тролейбусен превоз “ ЕООД, „ Паркстрой “ ЕООД, „ Инжстрой “ ЕООД и „ Тибор “ ЕООД/.

ПК по „ Законност и надзор по осъществяване на решенията “ с ръководител Емил Пеев заседава от 17:00 ч. по дневен ред от три точки: Предложение за оправомощаване на кмета на Общината за решения, свързани с банковото обслужване на Община Плевен; Писмо от „ Музикаутор “ по отношение на съблюдаване на Закона за авторското право и сродните му права; Писмо по отношение на неимунизирани и необезпаразитени животни в частен парцел.

19 ДЕКЕМВРИ /ВТОРНИК/

Във вторник заседават 5 от комисиите - ПК по „ Устройство на територията, екология, земеделие и гори “, ПК по " Култура, читалища, вероизповедания и интернационална активност ", ПК по „ Образователна политика, просвета и нововъведения “, ПК по „ Противодействие на корупцията “ и ПК по " Младежки действия, спорт и туризъм ".

ПК по „ Устройство на територията, екология, земеделие и гори “ с ръководител инж. Йордан Василев заседава от 13,00 ч. по дневен ред от 8 точки. Комисията ще прегледа: План - сметка за приходите от такса битови боклуци и разноските за услуги по събирането, извозването и обезвреждането на битови боклуци и чистотата на територията на общината през 2024 г.; Предложение за безплатно придобиване право на благосъстоятелност върху аграрен парцел, находящ се в Плевен на ул. „ Ген. Столетов “, посредством подаяние от притежателя на имота; Одобряване на Подробен устройствен план - ПРЗ за аграрен парцел в кв.12 по проекта на гр. Плевен; Отчет за активността на Оперативна програма „ Управление на общински земи и гори “; Предложение за съдействие от Сдружение с нестопанска цел „ Северозападен районен иновационен център по мехатроника “; други

ПК по " Култура, читалища, вероизповедания и интернационална активност " с ръководител Димчо Дешев заседава от 14,00 ч по четири точки: Учредяване безплатно право на прилагане на три читалища /НЧ „ Христо Ботев - 1925 “ - с. Беглеж, НЧ „ Ракитин - 1969 “ - Плевен и НЧ „ Св.св. Кирил и Методий - 1928 “ - с. Търнене/ върху общински недвижими имоти; и разглеждане на кореспонденция от „ Музикаутор “ по отношение на съблюдаване на Закона за авторското право и сродните му права.

ПК по „ Образователна политика, просвета и нововъведения “ с ръководител Ева Маринова заседава от 15,00 ч. по седем точки. Част от тях са: Докладна бележка от шефа на ДГ „ Ралица “; Предложение от шефа на ДГ „ Девети май “, гр. Славяново; Писмо от шефа на СУ „ Анастасия Димитрова “ по отношение на неизплатени заплати по Търговско дружество на личния състав за месец октомври 2023 година и осъществена инспекция от Дирекция „ Инспекция по труда “, гр. Плевен.

ПК по „ Противодействие на корупцията “ с ръководител Тихомир Стойков заседава от 16,00 ч.

ПК по " Младежки действия, спорт и туризъм " с ръководител Камен Горанов заседава от 17,00 ч. Дневният ред на комисията включва: Предложение за създаване и главен ремонт на открити спортни площадки в СУ “Стоян Заимов ” – гр. Плевен, ОУ “Св. Св. Кирил и Методий ” – с. Търнене и НУ “Христо Ботев ” – с. Дисевица, по Програма за създаване и главен ремонт на спортни площадки и физкултурни салони в държавните и общинските учебни заведения за интервала 2024 - 2026 г.; Предложение от шефа на ОУ „ Св. Климент Охридски “ – гр. Плевен по отношение на предоставяне позволение за правене на механически проект; Писмо от кмета на Община Плевен по отношение на присъединяване на общински съветници в комисия, според Правилника за изискванията и реда за финансово подкрепяне на спортни мероприятия, включени в Спортния календар на Общината.

Всички точки, включени в дневния ред на непрекъснатите комисии за м. Декември, са оповестени на интернет страницата на Общински съвет - Плевен: https://obs.pleven.bg/bg/, раздел „ Заседания “/„ Заседания на непрекъснати комисии през месец декември 2023 година – https://obs.pleven.bg/bg/zasedaniya-na-postoyanni-komisii-prez-mesets-dekemvri-2023-g

Редовното съвещание на Общински съвет - Плевен е планувано за 21 декември (четвъртък) от 9.00 часа в Конферентната зала на Община Плевен в постройка „ Гена Димитрова “. Предварителният дневен ред включва 14 оферти и три питания от общински съветници.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР