Quite the statement from Simona Halep! — US Open Tennis

...
Quite the statement from Simona Halep! — US Open Tennis
Коментари Харесай

Експресна победа изпрати Симона Халеп на четвъртфиналите на Уимбълдън


Quite the statement from Simona Halep!
— US Open Tennis (@usopen)
Това е пети четвъртфинал за Халеп на " Уимбълдън " и 16-и в шампионатите от Големия шлем в кариерата и.

Шампионката за 2019 година сподели великолепен тенис и изцяло надигра испанката, като и даде единствено три гейма. Халеп приключи срещата с 9 непредизвикани неточности против 20 за Бадоса и със 17 печеливши удара против 7 за противничката и.

За място на полуфиналите Халеп ще играе с американката Аманда Анисимова, която се оправи с 6:2, 6:3 със сензацията на шампионата Армони Тан от Франция.

Подобно на Халеп, Анисимова имаше доста съществено преимущество и в двата сета и осъществя общо четири пробива, като не даде нито един подобен късмет на Тан.

В другия четвъртфинал ще се срещнат Елена Рибакина от Казахстан и Айла Томлянович от Австралия.

Поставената под номер 17 Рибакина се наложи със 7:5, 6:3 над хърватката Петра Мартич и за пръв на четвъртфиналите на " Уимбълдън ". Тя записа 26 печеливши удара в полето на Мартич и имаше цялостен надзор над мача, който стартира с 3:0 гейма в нейна изгода.

За Рибакина това е второ класиране на четвъртфинал в шампионатите от Големия шлем, като първото бе преди година на " Ролан Гарос ".

За втора поредна година на четвъртфиналите ще играе австралийката Айла Томлянович, която в най-равностойния мач за деня при дамите се наложи с 4:6, 6:4, 6:3 над французойката Ализе Корне.

Корне измъкна първия сет с 6:4, откакто съумя да осъществя три пробива, само че във втория функциите се размениха и Томлянович бе тази, която завоюва на три пъти подаването на съперничката си.

В третия сет пробивите продължиха да следват често-често, като в последна сметка те още веднъж се оказа повече в интерес на Томлянович.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР