Qualcomm твърди, че най-новият ѝ процесор Snapdragon X Elite, предназначен

...
Qualcomm твърди, че най-новият ѝ процесор Snapdragon X Elite, предназначен
Коментари Харесай

Qualcomm заяви, че Snapdragon X Elite е с 21% по-бърз от M3 на Apple – така ли е наистина?

Qualcomm твърди, че най-новият ѝ процесор Snapdragon X Elite, предопределен за преносими компютри с Windows е по-бърз от процесора M3 на Apple. Това оповестиха публицисти от Digital Trends, които са посетили офиса на Qualcomm, където са им били показани някои нови проби, извършени върху референтна платформа с новия чип.

По време на оповестяването на Snapdragon X Elite през октомври, Qualcomm съпостави своя 12-ядрен 64-битов чип с процесорите М2 на Apple. Тогава производителят съобщи, че пиковата продуктивност на Snapdragon X Elite е равна на тази на съперника, само че потреблението на сила е с 30% по-ниска.

Около седмица след оповестяването на Snapdragon X Elite, Apple показа идващото си потомство процесори от серията M3. Qualcomm твърди, че още веднъж е провела проби, сравняващи нейния чип с най-новите процесори M3 на Apple. Qualcomm твърди, че Snapdragon X Elite превъзхожда конкуренцията във връзка с еднонишковата продуктивност. В обявата на Digital Trends не се изяснява с какъв брой. В същото време Qualcomm твърди, че Snapdragon X Elite превъзхожда M3 на Apple многонишковата продуктивност с 21%, само че дали всичко това, което твърди Qualcomm е истина?

Независими проби ще покажат до каква степен това изказване е правилно. В диалог с публицисти представители на Qualcomm означиха, че резултатите сигурно ще се разграничават заради разликата в софтуера.

„ Разликата сигурно ще бъде забележима, тъй като Apple употребява macOS, а ние работим с Windows, само че от позиция на хардуера, което е единственото нещо, което можем да направляваме считаме, че нашата платформа е добра. “

заяви Саша Сеган, старши управител връзки с обществеността в Qualcomm

Първите компютри, основани на Snapdragon X Elite се чакат доникъде на идната година от производители като Acer, Asus, Dell, HP, Honor, Lenovo, Microsoft Surface, Samsung и Xiaomi. Според Саша Сеган, потребителите могат да се въздържат от покупка на нови преносими компютри в този момент и да изчакат доникъде на идната година, с цел да видят дали новата платформа на Qualcomm в действителност превъзхожда конкуренцията.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР