Qualcomm разшири линията си от мобилни чипсети Snapdragon 7 с

...
Qualcomm разшири линията си от мобилни чипсети Snapdragon 7 с
Коментари Харесай

Qualcomm пусна мобилния чип от среден клас Snapdragon 7s Gen 2

Qualcomm разшири линията си от мобилни чипсети Snapdragon 7 с новия модел Snapdragon 7s Gen 2. Това е първият чип с буквата s в името.

Каква е конфигурацията на процесора от междинен клас Snapdragon 7s Gen 2?

Snapdragon 7s Gen 2 включва четири ядра Cortex-A78 с тактова периодичност 2,4 GHz и четири ядра Cortex-A55 с тактова периодичност 1,95 GHz. Графичният процесор в него е Adreno 710. Чипът е получил и модема за връзка Snapdragon X62 5G с поддръжка на Wi-Fi 6E и mmWave 5G.

Какви са опциите му по отношение на моделите Snapdragon 7 Plus Gen 2 и Snapdragon 7 Gen 1?

Спецификациите на Snapdragon 7s Gen 2 демонстрират още, че от позиция на процесорната част, чипът е по-слаб както от Snapdragon 7 Plus Gen 2, по този начин и от Snapdragon 7 Gen 1. Но във връзка с графиката новият артикул би трябвало най-малко малко да изпреварва Snapdragon 7 Gen 1. Може би новият процесор ще бъде позициониран като решение за среднобюджетните геймърски смарт телефони.

Сред останалите функционалности, Snapdragon 7s Gen 2 поддържа датчици на камерата с резолюция до 200 MP. Възможностите за обработка на видео при запис от главната камера са лимитирани до 4K/30 fps. Включени са и умни функционалности, като основано на изкуствен интелект шумоподтискане и различаване на лица. За тяхната работа дава отговор вграденият невронен процесор Hexagon NPU. Snapdragon 7s Gen е получил и фирмения кодек Qualcomm aptX Lossless с висока разграничителна дарба.

В кой модел телефон ще се употребява?

Според слуховете, Snapdragon 7s Gen 2 ще бъде пуснат през това тримесечие. Чипът за първи път може да дебютира в линията Redmi Note 13.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР