Qualcomm представи звуковите платформи S7 и S7 Pro, които ще

...
Qualcomm представи звуковите платформи S7 и S7 Pro, които ще
Коментари Харесай

Qualcomm представи звуковите платформи S7 и S7 Pro за безжични слушалки с Wi-Fi

Qualcomm показа звуковите платформи S7 и S7 Pro, които ще дебютират в безжични слушалки и високоговорители през идната година. Сред сътрудниците на програмата Snapdragon Sound са Audio-Technica, Bose, Edifier, Fiio, Jabra, LG, Master & Dynamic, Shure и други марки. Най-интересното изобретение в S7 Pro е поддръжката на Wi-Fi.

Чиповете Qualcomm S7 и S7 Pro се отличават с усъвършенствана продуктивност, разширена памет, оптимизация за логаритми с изкуствен интелект и доста други. Нещо доста значимо: усъвършенствана е функционалността за интензивно шумопотискане – тя е станала адаптивна и се е научила да пропуща значимите звуци от външния свят, когато бъдат засечени. Например, когато човек кара колело и слуша аудиокнига, системата ще пропусне звука на преминаващ камион при подобаващото равнище на мощ на звука, тъй че потребителят да е наясно какво се случва към него, само че книгата да не бъде заглушена. Новите чипове също по този начин разпознават гласа по-ефективно, като разграничават притежателя от други хора.

Най-важното изобретение в Qualcomm S7 Pro е поддръжката на Wi-Fi протокол с минимална мощ – това решение отстранява рестриктивните мерки, наложени от технологията Bluetooth. По този метод звуковата платформа Snapdragon Sound, употребяваща адаптивния кодек AptX може да работи с 24-битов тон с периодичност 48 kHz, което значи загуба на качество, до момента в който при Wi-Fi връзка честотата на дискретизация може да бъде увеличена до 96 kHz. В същото време чипът поддържа ниска консумация на сила: батерия с потенциал 50 mAh може да обезпечи същите 10 часа възпроизвеждане даже с Wi-Fi.

Тук не става въпрос единствено за качеството на звука, а и за удобството: в този момент стриймингът може да се реализира освен непосредствено от източника, само че и посредством точки за достъп до безжична мрежа – това се отнася както за възпроизвеждане на музика, по този начин и за телефонни диалози. Поддържат се също по този начин всички настоящи диапазони: 2,5, 5 и 6 GHz, което значи, че нито разстройствата, нито намаляването на битрейта при огромни дистанции няма да са проблем.

Трябва обаче да се вземат поради и няколко нюанса: цялостният капацитет на Qualcomm S7 и S7 Pro ще се разкрие единствено при работа със смарт телефон, оборудван с новият флагмански чип на компанията Snapdragon 8 Gen 3. Освен това, с цел да свърже слушалки или безжични високоговорители към Wi-Fi мрежата, потребителят ще би трябвало да извърши в допълнение деяние по време на първичната конфигурация – потвърждаване на оторизацията, след което слушалките или високоговорителите ще могат независимо да влизат в мрежата от всяка точка на къщата.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР