Qualcomm представи едночиповата платформа Snapdragon XR2+ Gen 2, предназначена за

...
Qualcomm представи едночиповата платформа Snapdragon XR2+ Gen 2, предназначена за
Коментари Харесай

Qualcomm представи процесора Snapdragon XR2+ Gen 2 за AR-очила – до 20% по-бърз от своя предшественик

Qualcomm показа едночиповата платформа Snapdragon XR2+ Gen 2, предопределена за устройствата с разширена действителност. Това е усъвършенстваната версия на пуснатия предходната година процесор Snapdragon XR2 Gen 2, който е станал видимо по-бърз.

Основното усъвършенстване на новия процесор по отношение на XR2 Gen 2 е поддръжката на резолюция до 4,3K на око при 90Hz или 3,7K при 120Hz. Това разрешава „ чисти визуализации “ в случаи на приложимост като ситуирани в стаи екрани или виртуални работни плотове, споделят от Qualcomm. За съпоставяне, Snapdragon XR2 Gen 2, открит във VR-очилата Quest 3 на Meta, предлага поддръжка на 3.1K резолюция на око при 90Hz периодичност на освежаване или 2.7K при 120Hz.

Qualcomm също твърди, че Snapdragon XR2+ Gen 2 е с 20% увеличена периодичност на процесора и с 15% на GPU спрямо XR2 Gen 2. Самият чип поддържа едновременна работа на повече от 12 камери за следене на придвижванията на ръцете и други елементи на тялото. Останалите спецификации на XR2+ Gen 2 остават непроменени по отношение на тези на XR2 Gen 2.

В прессъобщението си Qualcomm оповестява, че повече от пет производителя работят върху свои артикули, основани на Snapdragon XR2+ Gen 2. Става дума за бъдещи устройства на Samsung и Гугъл, нови очила от HTC Vive, Immersed Visor и китайския YVR.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР