Qualcomm отново провежда своя Snapdragon Summit малко по-рано. Вероятно по

...
Qualcomm отново провежда своя Snapdragon Summit малко по-рано. Вероятно по
Коментари Харесай

Qualcomm официално обяви датата на пускане на пазара на Snapdragon 8 Gen 3

Qualcomm още веднъж организира своя Snapdragon Summit малко по-рано. Вероятно по време на това събитие компанията ще анонсира своя флагмански чип от ново потомство — Snapdragon 8 Gen 3. Припомняме, че процесорът SD 8 Gen 2 беше публично показан в средата на ноември предходната година, само че този път производителят реши да реалокира малко датата и да организира събитието през октомври вместо през ноември.

В формалния акаунт на Qualcomm в X (бившият Twitter) се появи обява, в която компанията показа датите на Snapdragon Summit. Според известието, това ще бъде тридневно събитие, което ще се организира в Мауи, Хавай, както постоянно. Събитието ще стартира на 24 октомври и ще завърши на 26 октомври.

Както и в предходните години, това събитие би трябвало да бъде основно за Snapdragon 8 Gen 3. Може да се допусна, че чипмейкърът най-вероятно ще разгласи идващото потомство процесори още през първия ден на конференцията. Компанията ще излъчи презентацията онлайн на уеб страницата си. Началото е планувано за 22:00 часа.

Очаква се най-новият чип на Qualcomm да бъде единствено 64-битов и да работи с най-новите ARM-процесори. Някои инсайдъри спекулираха, че Qualcomm ще предложи настройка на процесора 1+5+2 за разлика от конфигурацията 1+4+3 в SD 8 Gen 2. Според ранните осведомителни течове, процесорът ще има 1 супер ядро ​​с тактова периодичност 3,3 GHz, 3 огромни ядра на 3,15 GHz, 2 ядра с тактова периодичност 2,96 GHz и 2 ядра с периодичност 2,27 GHz. Наскоро инсайдъри допуснаха, че компанията може да показа не една версия на чипа, а две.

Точно както Intel много приказва за изкуствения разсъдък, по този начин и Qualcomm възнамерява да направи същото тази година. Следователно, не би било изненадващо да се допусна, че процесорът може да има някаква технология, обвързвана с работата на AI. Разбира се, това евентуално ще го разберем единствено по време на формалната презентация.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР