QR код, е специфичен матричен баркод. Той се състои от

...
QR код, е специфичен матричен баркод. Той се състои от
Коментари Харесай

В Китай прилагат QR кодове на места, за коите не сте подозирали

QR код, е характерен матричен баркод. Той се състои от черни модули, подредени в квадратен образец върху бял декор.

Изключително елементарно е да се борави с него и е страховит инструмент за шерване на всякаква информация. Кодовете без проблем могат да се разчитат от всеки съвременен телефон с камера.

ВИЖТЕ В ГАЛЕРИЯ 10 НЕСТАНДАРТНИ ПРИЛОЖЕНИЯ НА QR КОДОВЕ

QR кодът съществува за първи път се появява в Япония през 1994 година. В Азия тези баркодове се употребяват всеобщо, а в останалите елементи на света са все по-популярни, написа изданието CNBC.

Възможностите за слагане на такива кодове са безкрайни. Може да се постави даже върху плод и да обезпечи на клиента информация за потребните субстанции и витамини, съдържащи се в него.

Биткойните - валута на бъдещето или трик за отбягване на налози

10 сбъднали се прогнози на Бил Гейтс от 1999 година

"Можете да намерите QR кодове, както в огромните верига магазини по този начин и даже на щандове за снаксове и улични търговци ", безапелационна е 23-годишната Ли Йонг, която рядко носи пари в брой със себе си.
 Просяците оферират и QR кодове, с цел да събират лепта Просяците оферират и QR кодове, с цел да събират лепта
В Китай ползват QR- кодовете в най-разнообразни сфери, за които не бихте предположили.

За дарения на просяци

Дори просенето става цифрово в Китай, с помощта на навлизането на мобилните портфейли там. И никой, не би могул да каже, че няма дребни, когато съвсем постоянно носят мобилните си телефони в себе си. В този случай просяците събират лепта освен "физически " пари от положителни непознати, само че също по този начин оферират достъп до QR кодове за мобилни заплащания, като друга алтернатива за подаяние.

Иформация за храни и питиета

QR кодовете към този момент могат да бъдат открити и в менютата на заведенията за хранене в Китай. Дори дистрибуторите на храни се възползват от QR кодовете.
 QR кодовете дават информация в магазините за питателните артикули и техния прозход QR кодовете дават информация в магазините за питателните артикули и техния прозход
Например те ги употребяват в щандове за плодове и зеленчуци, тъй че клиентите да могат да научат произхода на дадения продуктот, от коя плантация е, по какъв начин е превозен.

В същото време винопроизводителите употребяват QR кодовете като метод за доказване достоверността на източника на бутилка, реколтата, както и забавна информация за феновете на виното.

QR кодове върху хора

QR кодовете могат да бъдат отпечатани и върху хората. Китайският реализатор Вей Чен отпечатва код като краткотрайно татуировка на врата си, с цел да даде обръщение на почитателите си на поп концерт в Пекин преди няколко години.
 Певецът Вей Чен отпечатва код като краткотрайно татуировка на врата си, с цел да даде обръщение на почитателите си на поп концерт в Пекин Певецът Вей Чен отпечатва код като краткотрайно татуировка на врата си, с цел да даде обръщение на почитателите си на поп концерт в Пекин
(В случай, че сте любопитни, известието гласяло: "Ще бъдете ли с мен за цялостен живот? ").

QR кодовете се употребяват и за мъртвите хора

Тъй като китайците имат вяра, че QR кодовете са основани, с цел да останат постоянно и даже стартират да гравират надгробни плочи за да се запамети историята на живота на покойниците - посредством биографии, фотоси и видеоклипове.

"В днешно време хората би трябвало да почитат своите умряли близки по модерни способи ", разясняват от управлението на Китайската погребална асоциация.

Фейсбук ТУК
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР