QR – кодовете не са проблем. Основният проблем е затварянето

...
QR – кодовете не са проблем. Основният проблем е затварянето
Коментари Харесай

Гръцки икономист: Тръгвам към гръцкото море, ако бях българин

 " QR – кодовете не са проблем. Основният проблем е затварянето на останалите гранични пунктове. За това има няколко аргументи. " Маказа " е затворен поради карантинираните села в Северна Гърция. Не ми е ясно, за какво още веднъж затвориха границата със Северна Македония ", съобщи икономистът Плутархос Маридакис в ефира на " Здравей, България ".

Според него Гърция не е подготвена да се откаже от туристи, идващи от Сърбия и Северна Македония, защото 25% от Брутният вътрешен продукт на страната идва от бранш " Туризъм ". За него също е учудващо решението на гръцките управляващи да затворят някои гранични пунктове. Маридакис е на мнение, че декларациите са потребен ход, защото посредством тях управляващите могат да проследят всички влезнали в страната.

" През последните години се следи огромен поток от българи към Гърция. Някои от тях даже и влагат. От гръцка страна също има неодобрение против решенията ", сподели икономистът.

Той изрази мнение, че тези ограничения ще отпаднат до няколко седмици. Според него на гръцките управляващи им е нужно време, с цел да открият верните ограничения за битка с вируса, които да не засягат туризма в страната.

" Хотелиерите работят ден за ден. Всички поръчки и запитвания за по-дълъг интервал или за след 2 месеца са отпаднали. Те чакат хотелите да се пълнят без предварителни поръчки ", сподели още Маридакис.

В Гърция се надяват да няма повече от 30-40% загуби. Според икономиста управляващите са се справили добре с рецесията, провокирана от ковид.

Попитан, в случай че е българин, дали би тръгнал към Гърция, икономистът съобщи: " Разбира се, бих тръгнал незабавно. В последна сметка човек е свободен да избира. Бих ходил и в България – тук има невероятни места ".
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР