Qatar TotalEnergies Open, втори кръгМария Сакари – Каролин Гарсия 6-2,

...
Qatar TotalEnergies Open, втори кръгМария Сакари – Каролин Гарсия 6-2,
Коментари Харесай

Нова седмица, нов полуфинал за Сакари


Qatar TotalEnergies Open, втори кръг
Мария Сакари – Каролин Гарсия 6-2, 6-7(5), 7-6(5)


Поставената под №5 Мария Сакари победи №3 Каролин Гарсия с 6-2, 6-7(5), 7-6(5) в четвъртфиналите на WTA 500 шампионата в Доха.

Седмица откакто игра полуфинал в Линц гъркинята още веднъж е в топ 4. Преди първия ѝ триумф над съперничка от топ 5 през сезона тя в профил още Екатерина Александрова и Кинуен Джън.

Сакари направляваха нещата при започване на мача като проби на два пъти подаването на съперничката си. Това останаха и единствените пробиви в мача, тъй като до края нито една от двете не съумя да завоюва подаването на другата. Сакари избави и трите брейкбола, пред които бе изправена в целия мач.

„ Условията бяха доста тежки и за двете ни. Свършихме доста добра работа във втория сет, печелейки подаванията си без да даваме късмет за пробив. Това не се вижда постоянно в женския тенис. Доста впечатляващо е “, разяснява победителката след края на срещата.

 „ Тайбрекът в третия сет бе нещо особено. Бях смела, до момента в който в тайбрека на втория сет не бях, тъй че съм доста щастлива. “

Сакари приключи мача с 30 уинъра и 21 непредизвикани неточности. За нея следва мач против Джесика Пегула, която нямаше проблеми с Беатрис Хадад Мая. Сакари води с 4-2 в директните мачове с американката като двете си разделиха успехите в четирите им мача през 2022-а.

Пегула надви във финала в Гуадалахара, а Сакари бе по-добра в мача им на Финалите на WTA.
Tenniskafe.com · Подкастът Tennis Café с посетител Гери Топалова
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР