Qatar TotalEnergies Open, първи кръгВиктория Томова – Белинда Бенчич0-6, 1-6Виктория

...
Qatar TotalEnergies Open, първи кръгВиктория Томова – Белинда Бенчич0-6, 1-6Виктория
Коментари Харесай

Бенчич елиминира Томова в Доха


Qatar TotalEnergies Open, първи кръг
Виктория Томова – Белинда Бенчич
0-6, 1-6

Виктория Томова отпадна в първи кръг на шампионата от сериите WTA 500 в Доха. Водещата ни тенисистка загуби от международната №9 Белинда Бенчич с 0-6, 1-6. Срещата продължи тъкмо един час.

За Томова това бе опция за реванш, откакто отстъпи в първи кръг на Australian Open точно от швейцарката. Бенчич обаче сподели, че се намира в отлична форма и доминираше в мача. От началото на сезона олимпийската шампионка има две WTA 500 трофеи, последната от които пристигна през предходната седмица в Абу Даби.

Виктория Томова се класира за главната скица, откакто отстрани тенисистки от топ 100 в три поредни дни. Тя надви над №82 в международната класация Мадисън Бренгъл, №49 Лорън Дейвис и №77 Марина Заневска. И в двата случая срещите не бяха в цялостен формат поради отказвания на съперничките на българката.

Във втори кръг Бенчич излиза против Виктория Азаренка..

По-рано денем, някогашната шампионка Петра Квитова победи Джън Шуай със 7-5, 6-2. Чехкинята два пъти в кариерата си подвигна купата в Катар – през 2018 и 2021 година. А в този момент ѝ следва мач с Коко Гоф.

Йелена Остапенко се оправи с Мадисън Кийс – 7-5, 6-2, до момента в който Даниел Колинс отстрани Елизе Мертенс с 7-6 7-6(6).
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР