Qatar ExxonMobil Open, четвъртфиналКристофър О’Конъл – Даниил Медведев 2-6, 6-4,

...
Qatar ExxonMobil Open, четвъртфиналКристофър О’Конъл – Даниил Медведев 2-6, 6-4,
Коментари Харесай

Медведев оцеля в трисетова драма в Доха


Qatar ExxonMobil Open, четвъртфинал

Кристофър О’Конъл – Даниил Медведев 2-6, 6-4, 5-7

Даниил Медведев доближи до полуфиналната фаза на шампионата в Доха след победа в три сета над международния №94 Кристофър О’Конъл. След мощния за него първи сет равнището на руснака спадна доста, само че все пак не разреши да се стигне до сензация и завърши мача с решителен пробив в самия край.

Негов конкурент на полуфинала ще бъде Феликс Оже-Алиасим или Алехандро Давидович Фокина.

Медведев имаше превес във връзка с асовете (5-3) и уинърите (28-26), като също така направи по-малко непредизвикани неточности (18-23). Руснакът завоюва 78% от точките си на първи сервис (40-51) и осъществя четири от осемте си шанса за пробив (50%), до момента в който О’Конъл оползотвори два от своите четири брейкпойнта (50%).

Мачът стартира вихрено за Медведев, който даде единствено четири точки в първите четири гейма. О’Конъл съумя да прекъсне серията на руснака, само че към този момент бе късно да отговори на предизвикването и международният №8 завърши откриващия сет при 6-2 след едвам 23 минути игра.

Противно на развиването на играта до този миг, австралиецът започва доста по-добре във втората част и осъществя ранен пробив, след който натрупа задатък от 3-0. Медведев имаше опция да изравни резултата в сета, откакто проби в деветия гейм, само че незабавно по-късно О’Конъл осъществя нов брейк за 6-4.

Заключителният сет бе най-оспорваният в мача, като в първите 10 гейма никой от двамата не съумя да пробие сервиса на съперника си. В заключителния стадий от мача обаче опитът и класата на Медведев се оказаха решаващи. Руснакът осъществя пробив на нула, който след това затвърди с нов безапелационно извоюван сервис гейм и по този метод оформи крайното 6-2, 4-6, 7-5 по-късно под два часа игра.
Tenniskafe.com · Подкастът Tennis Café: идната купа на Григор, филми и книги за тенис
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР