Пьотр Ян и Мераб Двалишвили премериха сили в главната битка

...
Пьотр Ян и Мераб Двалишвили премериха сили в главната битка
Коментари Харесай

Мераб Двалишвили с брутална доминация над Пьотр Ян

Пьотр Ян и Мераб Двалишвили премериха сили в основната борба на UFC Fight Night 221, което се организира в Лас Вегас,

Последните борби на Ян не бяха впечатляващи. В своята последна среща преди тази борба Ян загуби спорно от Шон О`Мали, който тогава беше на 11-та позиция в класирането. 

Двалишвили изглеждаше най-неудобният съперник за Пьотр поради превъзходната си битка.

Като цяло интригата се очакваше да бъде доста огромна в борбата, само че за жалост нямаше такава. Бойците не си допряха ръкавиците преди борбата, тъй като сред тях няма почитание. Двалишвили смъкна Ян на земята през цялото време на борбата, само че Пьотр се изправи на крайници.

Ян не бързаше за на никое място в стойка. Мераб стартира настоятелно да търси събарянията, само че Ян добре се защитаваше. Пьотр също опита срутване, само че не го реализира. За сметка на това Двалишвили означи нов тейкдаунд в своя изгода.

Първият рунд евентуално беше за Двалишвили, а Ян не съумя да вдигне оборотите. Инициативата от ден на ден се владееше от Мераб, а руснакът зае изчаквателна позиция и даже разреши на Мераб да го господства в стойката. Личеше си, че Пьотр е много обезпокоен.

Пьотр обаче изчака грешката на противника си и смъкна на земята прекалено много вярващия в себе си Двалишвили. Ян не реализира огромен триумф, само че леко разклати увереността на съперника си, който и в този рунд имаше по-добрите моменти.

В третия рунд Мераб още веднъж беше добър. Той не отстъпваше на руснака в изправено състояние. Двалишвили още веднъж настояваше с опити за срутване, а Ян показваше добре отбрана. Уви, Двалишвили въпреки всичко завоюва точки в очите на съдиите - той беше по-добър във всички статистически параметри.

Окото на руснака беше разрушено, той не можеше да си върне самодейността по никакъв метод и всичко изглеждаше по този начин, като че ли Ян може да бъде избавен единствено от победа с нокаут. Мераб обаче не сваляше оборотите, непрестанно натискайки съперника си.

Грузинецът даде най-хубавата борба в живота си, а Пьотр не сподели съвсем нищо с изключение на предпочитание. В петия рунд Двалишвили още веднъж доминираше, сваляйки Ян на земята.

Руснакът съумя да отговори единствено със мощен темперамент, който не му разреши да се съобщи.

Битката стигна до решението на съдиите, които дадоха съкрушителна победа за Мераб - (50-45, 50-45, 50-45). В срещата Двалишвили записа 49 опита за срутване, от които 11 се оказаха сполучливи. Това беше 9-тата му поредна победа в UFC.

Ян от своя страна загуби за 3-ти следващ път в организацията на Дейна Уайт. Той сигурно ще не помни за шампионските си упоритости.

mma.bg
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР