Пьотр Нестеров триумфира с първата си титла на сингъл от

...
Пьотр Нестеров триумфира с първата си титла на сингъл от
Коментари Харесай

Нестеров и Цонева спечелиха титлите на Държавното първенство в зала


Пьотр Нестеров победи с първата си купа на сингъл от Държавното състезание по тенис в зала за мъже, провело се на кортовете на Югозападния университет в Благоевград. Поставеният под №3 Нестеров, който предходната седмциа дебютира за националния тим в плейофите за купа „Дейвис“, записа безапелационен триумф с 6-0, 6-1 над лидера на схемата Симеон Терзиев.

Междувременно в конкуренцията на сингъл при дамите купата завоюва първата сложена Михаела Цонева. Тя победи над третата в схемата Катерина Димитрова с 6-1, 6-2, като за нея това бе дебютна републиканска купа при дамите на шампионата в зала. Интересното е, че през вчерашния ден тя стана шампионка и на двойки, като игра един до друг точно с Димитрова. Това бе ново мощно показване за Цонева на държавно състезание, откакто предходната година тийнейджърката стана вицешампионка в шампионата на открити кортове.

Призьорите бяха наградени от Валентин Димов и Димитър Кузманов.

„ Това което видяхме с Димитър Кузманов от страна и на дамите и на мъжете ни хареса. При мъжете Пьотр Нестеров затвърди позицията, че беше определен като част от тима на България за Купа Дейвис. Пьотр сподели доста добра игра през целия шампионат. Също по този начин поздравления и за Симеон Терзиев, който дълго време лекуваше травма и съумя да доближи до финала на шампионата. Това е извънредно похвално, тъй като най-важното за един състезател е да бъде здрав“ – разяснява Димов за уеб страницата на БФ Тенис.

„Това което видяхме при дамите също доста ни хареса. Михаела Цонева игра доста прекрасен тенис и справедливо завоюва. Разбира се има накъде да се развиват състезателите, само че те са още млади. Имат много път пред тях, само че това което видяхме е позитивно“ – добави капитанът на националния тим за купа „Дейвис“.
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР