Пьотр Нестеров се класира за финала по двойки в юношеския

...
Пьотр Нестеров се класира за финала по двойки в юношеския
Коментари Харесай

Наш тенисист стигна финал на US Open

Пьотр Нестеров се класира за финала по двойки в юношеския шампионат на Откритото състезание на Съединени американски щати в Ню Йорк. В рамките на няколко часа Нестеров и сътрудникът му Вячеслав Биелински от Украйна реализираха две победи и по този начин доближиха до борбата за трофея в Ню Йорк.

Първо на четвъртфиналите българинът и украинецът победиха с 6-3, 6-4 Манс Далберг и Луи Макстед след единствено 57 минути игра. 2 часа по-късно те още веднъж бяха на корта за нова двусетова победа – 7-6(2), 6-3 над американците Итън Куин и Николас Годсик.

18-годишният играч на "Черно море Елит " се класира за четвъртфинал и в конкуренцията на сингъл.

На финала довечера техни противници ще бъдат французинът Макс Вестфал и представителят на Хонг Конг Колеман Вонг. В него Нестеров ще се опита да се трансформира в третия български представител с купа на US Open при юношите.

През 2008 Григор Димитров победи на сингъл, а преди четири години Адриан Андреев завоюва трофея на двойки в тандем с британеца Антон Матушевич.

Това е следващ голям триумф за 18-годишната ни тенис вяра. Преди два месеца Нестеров стана вицешампион при юношите на Европейското персонално състезание до 18 година в Клостерс (Швейцария).

През 2018 година Пьотр пък беше определен за тенисист номер едно на Европа до 16 година Нестеров е играч на „ Търговска колегия Черно море Елит " гр. Варна с персонален треньор Кристиян Илиев.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР