Пьотр Нестеров не успя да преодолее съпротивата на шведа Драгос

...
Пьотр Нестеров не успя да преодолее съпротивата на шведа Драгос
Коментари Харесай

Жалко! Нестеров не успя да се справи с Мадарас


Пьотр Нестеров не съумя да преодолее съпротивата на шведа Драгос Мадарас и загуби в два сета (6:4, 6:2) в последния кръг на квалификациите на Sofia Open.

Мачът стартира зле за българския тенисист, откакто бе изправен общо пред четири точки за пробив още в първото си подаване. Нестеров съумя да отрази три, само че последнатат се оказа решаваща и загуби подаването си. Мадарас затвърди пробива си и двамата си размениха по няколко бързи безпроблемни сервис гейма. При 3:2 Нестеров имаше две точки за пробив и съумя да осъществя втората си опция. За страдание, не съумя да вземе подаването си и Мадарас още веднъж взе преднина. До края шведът нямаше компликации с подаването си и завоюва сета с 6:4.

 Вторият сет стартира, като първия. Нестеров още веднъж бе изправен пред точки за пробив - общо 6. Последната бе осъществена, а Мадарас затвърди. Българинът съумя да реагира при 2:1 и върна пробива, с цел да изравни резултата. За страдание, още веднъж не съумя да вземе подаването си и загуби гейма. При 4:2 за Мадарас, Нестеров имаше две благоприятни условия за пробив при дълъг сервис гейм на шведа. Българинът не съумя да се възползва и резултът стана 4:2. Това като че ли пречупи Нестеров, който изгуби и идващия си сервис гейм, а Мадарас завоюва последното си подаване на 15, с цел да завоюва сета с 6:2.

Така Нестеров не съумя да влезне в главната скица на Sofia Open, само че ще бъде запомнен с успеха си против именития италианец Салваторе Карузо и българинът ще гледа да надгради над тази победа.

 
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР