Пьотр Нестеров е една от големите надежди на родния тенис

...
Пьотр Нестеров е една от големите надежди на родния тенис
Коментари Харесай

За първи път в кариерата си: 19-годишният Нестеров ще играе полуфинал при мъжете

Пьотр Нестеров е една от огромните очаквания на родния тенис и неслучайно преди няколко месеца получи опцията да дебютира в мъжкия народен тим за Купа " Дейвис ". Тийнейджърът може да се похвали с редица триумфи при юношите, като през предишния сезон стана вицешампион на Европа и доближи до четвъртфиналите на US Open. Нестеров пък към този момент стартира да показва безспорните си качества и в мъжкия тенис.

Досега 19-годишният играч не беше реализирал повече от една победа в главната скица на професионална надпрева, само че това се промени през тази седмица и Пьотр към този момент е измежду полуфиналистите на шампионата от сериите " Фючърс " в Скопие. Българинът започва присъединяване си от квалификациите, само че през днешния ден реализира своята пета поредна победа, надигравайки опитния белгиец Йорис де Лооре - 2:6 6:3 6:3 Така Несторов си обезпечи конфликт за място във финала против топ поставениа Лоран Локоли, който до момента не е изгубил сет в хода на надпреварата.

По-опитният тенисист стартира дуела доста решително и осъществя пробив още в дебютното подаване на противника. Родният ни представител въпреки всичко се окопити, с цел да се разпише в резултата и даже имаше три следващи благоприятни условия да осъществя мигновен рибрейк, единствено че де Лооре действаше с огромна доза самочувствие и не отпусна нито гейм повече на младока до края на откриващия сет.

Нашият съотечественик не се тормози и заигра надалеч по-освободено, което му се отплати незабавно. Нестеров печелеше голям % от разиграванията на втория си сервис, демонстрирайки цялостно превъзходство от дъното на корта и справедливо поведе с 3:1 гейма. Белгиецът не се съобщи, като постоянно доближаваше до благоприятни условия да пробие сервиса на младежа, единствено че българинът показваше ужасно самообладание и справедливо доближи до паритет в обособените елементи.

Третият сет още веднъж се развиваше доста сполучливо за Пьотр, който на бърза ръка се откъсна напред с 3:0, но международният номер 513 не беше споделил последната си дума и освен изравни геймовете, а даже имаше два следващи шанса да поведе с 4:3. Тогава Нестеров съумя да откри най-качествения си тенис, възвръщайки неотложно самодейността на своя страна и справедливо се поздрави с най-значимата победа в своята кариера!

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР