Пьотр Нестеров беше избран за тенисист номер 1 на Европа

...
Пьотр Нестеров беше избран за тенисист номер 1 на Европа
Коментари Харесай

Пьотр Нестеров: Това беше най-добрата ми година

Пьотр Нестеров беше определен за тенисист номер 1 на Европа при момчетата до 16-годишна възраст. През тази година Нестеров стана първенец на осемте най-хубави на Европа до 16 година на Мастърса в Реджо Калабрия (Италия). Също по този начин Пьотр победи с купите на шампионата до 16 год. от първа категория в Сараево (Босна и Херцеговина) и в конкуренциите от второкласен в Лида (Беларус) и Панчево (Сърбия). Пьотр приключва годината като номер 1 и в ранглистата при юношите до 16 година Нестеров даде особено изявление за уеб страницата на Българската федерация по тенис.

- Пьотр, честито следващо самопризнание. Беше определен за тенисист номер 1 на годината за юноши до 16 години от Тенис Европа. Какво значи за теб тази премия?
- За мен това е извънредно огромно самопризнание и съм доста благополучен. Това е най-хубавата ми година на интернационално равнище. Искам особено да поздравя и благодаря на персоналния ми треньор Кристиян Илиев, че беше с мен през цялата тази година и доста ми оказа помощ за триумфите.

- Една от премиите е едноседмичен лагер в академия “Муратоглу”. Смяташ ли, че това ще ти помогне за бъдещето развиване?
- Това е отличен късмет, с цел да видя по какъв начин се работи в тази фамозна академия. Знам, че доста положителни състезатели упражняват там. Аз към този момент имах такава опция, когато бях на 11 и завоювах мощен шампионат във Франция. За страдание тогава не съумя да отида, само че през идната година ще направя всички допустимо да се възползвам от тази опция.

- Как върви подготовката ти и на какво наблягаш сега?
- В момента съм във Варна и упражнявам доста старателно. Сега се сготвям за европейската зимна купа във Варна, която ще се организира при започване на февруари. Преди това ще играя на шампионат в Анталия от трета категория на ITF от 14 януари.

- На какви шампионати ще наблегнеш през идната година?
- Вече ще акцентирам повече на шампионати за юноши от ITF до 18 години. Там има повече смисъл да се играе, с цел да съумея да печеля по-добър ранкинг. По този метод в бъдеще ще мога да играя в шампионати на ATP и чалънджъри.

- Кой беше най-силният ти миг през годината?
- Определено спечелването на Мастърса. Там изиграх три мача, само че всеки един беше под огромно напрежение. Много се веселя, че съумях да печеля, тъй като това е най-силният шампионат през годината. Най-добрият ми мач беше на полуфинала против Стефан Попович, където победих в два сета.

- Какво си пожелаваш за идната година?
- Най към този момент здраве и шанс. Искам да благодаря на Българската федерация по тенис за поддръжката от финансово и всякакво естество. Също по този начин на Министерството на младежта и спорта и несъмнено на персоналния ми треньор Кристиян Илиев.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР