Пьотър Ян е новият шампион в категория петел на UFC!

...
Пьотър Ян е новият шампион в категория петел на UFC!
Коментари Харесай

Пьотър Ян нокаутира Жозе Алдо и вдигна титлата в категория петел

Пьотър Ян е новият първенец в категория петел на UFC! Тази нощ руснакът записа победа с механически нокаут над ветерана Жозе Алдо на UFC 251 в Абу Даби и подвигна овакантения пояс в категорията над главата си, записвайки десети следващ и общо 13-и триумф в кариерата си в осмоъгълника. Двамата бойци направиха здрав конфликт между тях, само че Ян се развихри в последния рунд и пречупи съпротивата на бразилеца.

В първия рунд Алдо тормозеше Ян с лоу кикове, само че руснакът употребява една опция в края на частта и смъкна противника си на земята, след което му нанесе поредност тежки удари.

Въпреки това бразилецът съумя да се вдигне във втория рунд, като стоеше добре и при започване на третата част. С всяка минала минута обаче си личеше по какъв начин силите на ветерана стартират да се изчерпват, до момента в който противникът му от ден на ден засилваше своя напън.

Ян пое надзор над мача в четвъртия рунд, в който още веднъж смъкна Алдо на земята и му нанесе поредност от удари, като съумя да разкървави носа му. Канонадата на руснака продължи и в последната част, когато още в първите секунди той вкара тежък удар в главата на противника си и още веднъж го просна на пода и стартира крепко да го постанова. Дълго време бразилецът отхвърляше да се съобщи, само че в последна сметка съдията Леон Робъртс взе решение да спре мача и да присъди победа с механически нокаут за Ян.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР