Пьотър Гуменик, вицешампион на Русия и лидер в настоящия сезон,

...
Пьотър Гуменик, вицешампион на Русия и лидер в настоящия сезон,
Коментари Харесай

Непатриотично. Невдъхновяващо – Rammstein на руския лед

Пьотър Гуменик, вицешампион на Русия и водач в сегашния сезон , получи възбрана да взе участие в надпревари по музика на немската група Rammstein , оповестиха той и неговият треньор. Все още не е ясно от кого идва тази възбрана - публично Руската федерация по фигурно пързаляне отхвърля да е налагала каквито и да било ограничавания.

За драмата на съветския лед - един от от фаворизираните спортове в Руската федерация е точно фигурното пързаляне, написа " Медуза ".

Кратката стратегия на Гуменик, която той приготвя за този сезон, беше с композицията Sonne на Rammstein . Въпреки това, на 16 септември, преди началото на тестовите кънки на съветския народен тим в Москва, фигуристът афишира по Канал 1, че " по независещи от него аргументи " няма да се пързаля под Rammstein - " не му е разрешено " да извърши програмата си под музиката на немската група, а самият той схваща за това ден преди да замине за надпреварата.

Едва на идващия ден неговата треньорка Вероника Дайнеко разяснява, че различен треньор, Тамара Москвина, й посочила копие от имейл от някоя си Евгения Картушина (както написа Sport24, това е админът на общността на почитателите на фигуристката София Самоделкина ), в който се приказва за това, че да звучи Rammstein на съветския лед е непатриотично, неприятно и така нататък, и с молба да се възвърне редът в тези спортове, които употребяват музикален акомпанимент . Дайнеко означи, че писмото е изпратено до Министерството на спорта и " федерацията по всички зимни спортове ".

" Тамара Николаевна сподели, че това е въпрос от национално значение и ние не можем да слагаме нашите ползи по-високо от държавните. Много ли желаеме. " Нашата федерация сподели, че не е желателно да се пързаляме под Rammstein, само че нямаше закани, че ще бъдем осъдени ", написа Дайнеко , добавяйки, че на нея самата като треньор й е в действителност обидно.

В последна сметка на Гуменик му се постанова в къси периоди да подмени програмата с миналогонишната си и на контролното пързаляне е излязъл под саундрака на кино лентата " Дориан Грей ".

Sports.ru написа, че доста от ангажираните с фигурното пързаляне в Русия са подкрепили Гуменик и са изказали страдание за обстановката, само че е имало гласове, които са подкрепили на процедура възбраната. Бившите фигуристи Иля Авербуг и Ирина Роднина , да вземем за пример.

Авербух декларира, че " във всеки реализатор, треньор и хореогарф би трябвало да живее личен вътрешен цензор ".

В съветските организации даже се слага въпроса пред представителя на Кремъл Дмитрий Песков и се цитират неговите думи, че Кремъл не следи обстановката.

Rammstein до скоро бе една от най-популярните западни групи в Русия, която не един път е правила концерти в Москва. Последният подобен огромен е от 2019 г, а през 2021 година Тил Линдеман взе участие в концерт с военни оркестри на мероприятие, проведено от Министерство на защитата на Русия, която се състоя на Червения площад. За 2022 година Линдеман имаше планувани няколко изяви, които анулира няколко дни след съветското навлизане в Украйна през февруари 2022 г.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР