Пясъчната дига на Централния плаж в Созопол вече е почти

...
Пясъчната дига на Централния плаж в Созопол вече е почти
Коментари Харесай

Пясъчната дига на плажа в Созопол е почти премахната

Пясъчната дига на Централния плаж в Созопол към този момент е съвсем отстранена, оповестиха от пресцентъра на Министерството на туризма.

Само часове откакто министър Николина Ангелкова разпореди оборудването да бъде съборено, концесионерът стартира дейности. В неделя министърът на туризма бе в Созопол, с цел да беседва с локалните хора, подали сигнал против построяването на дигата.

„ Винаги търсим противоположна връзка с хората, в случай че има проблеми - решаваме ги дружно с консенсус и това ще продължи и в бъдеще ", сподели Ангелкова пред жителите на Созопол.

Разпоредената от нея незабавна инспекция откри, че има разминаване с уведомлението от концесионера, изпратено на 28 октомври до Министерството на туризма, Басейнова дирекция и общината. Инспекцията сподели, че при създаване на дигата в Созопол е изземван пясък от заливаемата повърхност. Затова министърът разпореди възобновяване на съществуващото състояние на плажа и наказателна клауза по контракта от 6900 лева В същото време дигите са извънредно значими защитни уреди и не трябва да бъдат отричани, те се употребяват за отбрана на линиите и инфраструктурата от морски стихии на всички места по света.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР