Путин взе решение дали да се яви на следващите избори

...
Путин взе решение дали да се яви на следващите избори
Коментари Харесай

Путин се явява на изборите за президент на Русия като независим кандидат

Путин взе решение дали да се яви на идващите избори за президент.

ВладимирПутинще се кандидатира за президент на Русия като самостоятелен претендент, повдигнат от предприемчив комитет, подсилен от публични фигури от разнообразни сфери.

Инициативен комитет, в който влизат над 700 политици и представители на спортните и културните среди, се събра през днешния ден в Москва и единомислещо поддържа номинацията наПутинкато самостоятелен претендент, показва „ Ройтерс ”, като се базира на съветските информационни организации.

Путин, който е на власт в Русия като президент или министър-председател повече от две десетилетия, разгласи предходната седмица, че ще се кандидатира за нов шестгодишен мандат на идните президентски избори, които ще се произведат през март следващата година, написа nova.bg.

„ Той няма да взе участие в изборите като претендент на ръководещата партия „ Единна Русия ”, макар че ще има цялостната ѝ поддръжка, а като самостоятелен претендент ”, съобщи Андрей Турчак, почитан представител на партията, представен от „ РИА Новости ”.

Сергей Миронов, ръководител на партията „ Справедлива Русия ” е обяснил, чеПутинще се кандидатира като самостоятелен претендент и че ще бъдат събрани подписи в негова поддръжка.

За 71-годишнияПутинизборите са условност: с поддръжката на страната, държавните медии и без съвсем никакво публично противоречие той сигурно би трябвало да завоюва, отбелязва „ Ройтерс ”.

Поддръжниците наПутинтвърдят, че той е възстановил реда, националната горделивост и част от въздействието, което Русия загуби по време на хаоса след разпадането на Съветския съюз, и че войната му в Украйна – която самият тойнарича „ специфична военна интервенция ”, е изцяло оправдана.

В резултат на дългогодишните репресии против съперниците и критиците, подсилени с нови закони за „ подправените вести ” и „ дискредитирането на армията ”, критиците и съперниците на войната получиха дълги присъди в затвор или избягаха в чужбина на фона на непрекъснато свиващото се пространство за инакомислие в страната, отбелязва „ Ройтерс ”.

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР