Путин въвежда жестоки мерки срещу руснаците, които отказват да имат

...
Путин въвежда жестоки мерки срещу руснаците, които отказват да имат
Коментари Харесай

Путин въвежда жестоки мерки срещу руснаците, които отказват да имат деца

Путин вкарва жестоки ограничения против руснаците, които отхвърлят да имат деца. Предложеното в Русия законодателство за наказателно гонене на лица, за които се счита, че пропагандират метод на живот „ без деца “, провокира гневна реакция в интернет.
Руският опозиционер и правозащитник Николай Кавказки съобщи пред Newsweek, че препоръчаният ход е част от проекта на Кремъл „ да забрани всичко, което не се вписва в по този начин наречените обичайни полезности “.

Русия е изправена пред демографска рецесия, която президентът Владимир Путин се пробва да преодолее с национални политики за поощряване на раждаемостта.

Той съобщи пред Евразийския женски конгрес по какъв начин дамите би трябвало да бъдат насърчавани да реализират триумфи в професионалната сфера, „ като в същото време останат пазителки на домашното огнище и крепителки на многодетните фамилии. “ Данните от този месец демонстрираха, че раждаемостта в Русия е спаднала до най-ниското си равнище от четвърт век насам, а намаляването на популацията се изостри след началото на войната в Украйна поради жертвите в нея и бягащите от плана.

Като част от този блян за увеличение на раждаемостта ръководителят на Държавната дума Вячеслав Володин съобщи, че законодателите обмислят да забранят пропагандата, която съгласно него предизвиква „ съзнателния отвод от деца “.

Володин съобщи, че групите и общностите в обществените мрежи „ постоянно демонстрират пренебрежение към майчинството и бащинството “ и че „ придвижването за независимост от деца “ обезценява институцията на фамилията, която е „ основата на мощната страна “.
Държавната осведомителна организация ТАСС заяви, че законопроектът, препоръчан от депутата от Държавната дума Елвира Айткулова, ще бъде импортиран в долната камара на съветския парламент в сряда и има за цел „ да запази и укрепи съветските духовни и морални полезности “. В обява в Telegram Айткулова съобщи предходната седмица, че законопроектът е бил подсилен от разнообразни парламентарни фракции и „ в този момент създаваме единна позиция с държавното управление. “ В прегледа обаче се прибавя, че законопроектът би трябвало да обясни понятието „ отвод от раждане на дете “, с цел да се вземат поради хората, които отхвърлят да имат деца заради религиозните си убеждения, по медицински аргументи или вследствие на обезчестяване, заяви държавната осведомителна организация РИА Новости.

Кавказки сподели пред Newsweek, че е имало отвращение за сходна стъпка, защото тя може да повлияе на метода на живот на свещениците в Руската православна черква, ръководена от патриарх Кирил, който е съдружник на Путин и оправдава войната в Украйна.

„ Властите от дълго време желаят да забранят да се приказва за бездетност, да се приказва за правото на избор, когато става въпрос за това дали да имаш деца или не “, споделя Кавказки. „ Преди не го забраняваха, тъй като имаше проблем с монашеството, което също можеше да попадне под тази възбрана, само че в този момент имат намерение да го заобиколят по някакъв метод. “ „ Като цяло управляващите одобряват доста репресивни закони против уязвими групи, мисля, че полиаморичните хора може да са идващите на опашката “, добави той.

Проектозаконът предлага санкции до 400 000 рубли (4300 долара) за хора, наказани за пробутване на агитация „ без деца “, 800 000 рубли (8 602 долара) за държавни чиновници и 5 милиона рубли (53 763 долара) за компании.

Потребителите на обществените медии разкритикуваха предложенията като злокобна интервенция на страната в персоналния живот на руснаците, сравнявайки ги с наказванията за пропагандиране на считаните за „ нетрадиционни “ полови връзки и промяна на пола, които бяха възприети като принуда против ЛГБТК общността.

Опозиционният политик Николай Ляскин се базира на антиутопичния разказ на Маргарет Атууд, трансфорат в ефирен сериал, с пост в X, който гласи: „ Наказание за агитация на бездетните. Приказката за прислужницата е все по-близо и по-близо. “ Потребителят на X Child of Loki написа: „ и след месец ще вкарат налог върху бездетността, а по-късно ще стартират да ни вкарват в пандиза, тъй като със самото си битие разпространяваме живота без деца. “ Даря Серенко написа във Фейсбук: „ Какво следва? Данък върху безплодието? Затвор за неплодородие? “ и добавя: „ Жената не дължи нищо на страната. “ А политологът Вадим Шумилин написа в Telegram: „ Всеки многонационален руснак към момента има право на избор по такива персонални въпроси, само че към този момент няма право да обосновава избора си обществено. “

 

Източник – Newsweek/Превод:SafeNews

 

Още вести четете в: Свят За още настоящи вести: Последвайте ни в Гугъл News
Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР