Путин: Във военно отношение Русия е готова за ядрена война.Руският

...
Путин: Във военно отношение Русия е готова за ядрена война.Руският
Коментари Харесай

Путин: Във военно отношение Русия е готова за ядрена война


Путин: Във военно отношение Русия е подготвена за нуклеарна война.

Руският президент  Владимир Путин  съобщи в изявление за РИА Новости, че Русия е подготвена във военно и техническо отношение за  ядрена война .

Той акцентира, че по време на военната интервенция на територията на Украйна в никакъв случай не е имало потребност от потребление на тактическо нуклеарно оръжие.

„ От военно-техническа позиция, несъмнено, ние сме подготвени. Те (ядрените съветски сили), са в непрекъсната бойна подготвеност “, съобщи Путин.

Той уточни, че съветската нуклеарна тройка е по-модерна от която и да е друга.

И добави, че Руската федерация ще бъде подготвена да употребява нуклеарно оръжие, в случай че е застрашено съществуването на съветската страна или увреждането на нейния суверенитет и самостоятелност.

Ядрената триада  включва три съставния елемент: стратегическа авиация, междуконтинентални балистични

ракети и атомни подводни ракетоносци.

Според съветският президент Съединени американски щати сега си слагат задания за повишение на модерността на нуклеарните си сили и развиват всички техни съставни елементи. „ Ние също “, означи той. Владимир Путин не изключи опцията Русия да организира тествания на нуклеарни оръжия, в случай че Съединени американски щати ги проведат.

На 9 март телевизионният канал CNN цитира двама високопоставени американски чиновници, съгласно които в края на 2022 г.  Съединените щати  са почнали „ задълбочена подготовка “ за възможен съветски нуклеарен удар на територията на Украйна. Според събеседниците Вашингтон е почнал да обмисля този сюжет, откакто разследващите служби са получили „ известна информация “. Източници от Белия дом също са разказали на The New York Times за такава подготовка. Говорителят на съветския президент Дмитрий Песков съобщи, че известията за вероятно потребление на нуклеарно оръжие от Русия в Украйна са „ спекулации, оповестени във вестниците “.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР