Путин увери, че Русия прави всичко възможно, за да помогне

...
Путин увери, че Русия прави всичко възможно, за да помогне
Коментари Харесай

Путин увери, че Русия прави всичко, за да помогне на заложниците в Близкия изток

Путин увери, че Русия прави всичко допустимо, с цел да помогне на заложниците в Близкия изток и има резултати от тази работа.

„ След изострянето на обстановката в Близкия изток Русия прави всичко, с цел да помогне на хората, които са заложници “, сподели президентът на среща с основния равин на Руската федерация Берл Лазар и ръководителя на Федерацията на еврейските общности Александър Борода.

Путин посочи, че съветското външно министерство „ работи посредством политическото крило на Хамас “. „ И като цяло има избрани резултати “, съобщи съветският водач.

Той акцентира, че се оказва помощ освен на руснаци, само че и на чужденци. „ Ние, несъмнено, преди всичко обръщаме внимание на жителите на Русия, само че освен на жителите на Руската федерация, само че и на жителите на други страни. Това се отнася и за възрастните хора и членовете на техните фамилии, минали през Холокоста, “, сподели съветският президент.

„ Вече има избрани резултати, само че разбирам и знам, че тези старания би трябвало да продължат “, означи президентът.

„ Това е, което вършим, и желаех да обсъдя детайлностите на тази работа с вас “, обърна се Путин към Лазар и Брадата.

В Близкия изток

Ситуацията в Близкия изток внезапно се утежни след проникването на бойци на Хамас от линията Газа на израелска територия на 7 октомври 2023 година, съпроводено от убийството на поданици на гранични селища и залавянето на повече от 200 заложници, в това число дами, деца и възрастните хора. Радикалите нарекоха тази офанзива отговор на дейностите на израелските управляващи против джамията Ал-Акса в Йерусалим. Израел разгласи цялостна обсада на Газа и стартира ответни дейности против линията и някои региони на Ливан и Сирия.

На 30 ноември Хамас разгласи освобождението на двама заложници с съветско поданство, Елена Труфанова и майка й Ирина Тати, „ в отговор на напъните на съветския президент “.

 Източник:Превод:

За още настоящи вести: Последвайте ни в Гугъл News Showcase

Още вести четете в секция Свят.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР