Путин сменя исканията си в документа от 14 декември, който

...
Путин сменя исканията си в документа от 14 декември, който
Коментари Харесай

Проф. Румен Кънчев: Предстои пик на ситуацията в Украйна

Путин сменя настояванията си в документа от 14 декември, който той изпрати до Съединени американски щати и до НАТО. Той изиска разпускането на НАТО. Тези претенции бяха прекомерно високи, те стреснаха Запада. На последните диалози с президента Макрон уточни, че войната в Украйна има 3 цели - постигането на неутралитет, постигането на суверенитет в интерес на Русия за Крим, както и разоръжаване. Това сподели за Bulgaria ON AIR специалистът по интернационална сигурност проф. Румен Кънчев.

" Не мисля, че Русия има капацитета да интегрира всички славянски нации, още повече, че към този момент има Европейски Съюз. България не е славянска страна, ние сме част от европейската цивилизация, Украйна също. Би било отлично, в случай че Русия се беше припознала като част от европейската цивилизация след края на Студената война “, сподели проф. Румен Кънчев.

" На 4 март имаше среща на външните министри на НАТО в Брюксел, пристигна и външният министър на Съединени американски щати - Антъни Блинкен. Имаше доста значима конференция, в нея ме впечатли една доста сериозна фраза на генералния секретар на НАТО: " Предстои доста дълъг и доста тежък спор с Русия. Нашите връзки с Русия са развалени фундаментално и за доста дълго време. “ Тази нощ Путин е дал изказване, че ще реализира задачите си в Украйна, като отговор на тази имитация. Независимо дали ще стане с дипломация, или война ", съобщи Кънчев.

" Може би беше добре Западният свят да предложи мораториум върху разширението на НАТО и върху него да стартира построяването на връзки с Русия, тъй че да се предотврати потреблението на грубата физическа военна мощ. Но времето отмина. Руският президент не желае да приказва с дипломация, той не желае да седне на масата на договарянията и непрестанно показва разнообразни претенции. Нещата вървят към ескалация, към момента нямаме пик на тази рецесия. И това е огромният проблем ", сподели Кънчев.

" По неразбираеми аргументи Путин не желае да приказва със Запада. Той не желае да приказва с никого, а когато се среща с водачи като Макрон и Олаф Шолц, той организира диалози, в които императивно слага изискванията на Русия и декларира, че няма да отстъпи от тях. Но руснаците доста мъчно договарят. Зеленски е обезверен от неналичието на помощ ", разяснява Кънчев.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР