Путин си играе със съдбата на Украйна, а и на

...
Путин си играе със съдбата на Украйна, а и на
Коментари Харесай

Царят-злосторник Путин си мечтае. За Украйна. И за много кръв.


Путин си играе със ориста на Украйна, а и на Бeларус, като някакъв злобен цар с заболели фантазии, който предостатъчно потрива ръце при типа на кръв и трупове. Коментар на световноизвестния съветски публицист Виктор Ерофеев.

Новината хвърли в смут целия свят. А към този момент чества следващата си победа. Той не се опасява от никакви наказания и е подготвен да води война, просто тъй като в действителност счита Украйна за измислена държана. Той даже се преобрази в историк – и сещате ли се кой съгласно него е измислил Украйна? Не различен, а самият… Ленин. Добре де, но какво тогава е било с Киевската Рус? Е, по какъв начин какво – това е началото на самата Русия.
Редакцията предлага
Днес обаче Украйна е враждебна страна. Там съгласно Путин ръководят националисти и неонацисти, само че народът си е приятелски – ами че ние и те сме едно и също. Но ето ти мъчнотия: а в случай че се наложи да ги убиваме, тогава какво? Тогава… Съществува понятието „ безсърдечност “.

Измислената действителност на Путин

Съдбата и на Украйна, и на Беларус се намират в ръцете на Путин, той може да си ги постави във вътрешния джоб, с цел да спечелва неговият „ съветски свят “, съветската империя на справедливостта. Но за коя точно правдивост става дума?

В този момент би трябвало да надникнем в онази действителност, в която живее нашият „ Цар-злосторник “. Реалността, в която е въвлякъл и своите кремълски приятели. Тоз или оня всред тях може и да се е позадавил с тази действителност, само че към този момент никой не смее да гъкне. И по този начин, светът на нашия Цар-злосторник се е образувал от четири фактора.

Първо – от уличните гамени в Ленинград, които си живеят по свои закони. Там важи единствено едно: да надвиеш, да унизиш другите и да ги изнасилиш. Вторият фактор са източните бойни изкуства – още един темел в съзнанието на Путин, който изисква само победа. Трето –, битката против врага в името на успеха. И четвъртият му претекст: да се възстановят границите на Съветския съюз. Което съгласно него е заслужено, тъй като (така гласи съответната версия) американците са разрушили великия Съюз на съветските социалистически републики. Придърпали са републиките към своя лагер, като че ли вадят картофи от жарта. Но „ съветският свят “ е подготвен за възмездие. Отмъщение – обичаната дума на уличните гамени.

Путин се мисли за доста сръчен. Но американците взеха решение да изтеглят хората от своето посолство в Киев, намеквайки, че той се готви да превземе украинската столица – и предотвратиха резултата на едно ненадейно нахлуване. А Путин обича да работи ненадейно. Това му е най-милото.

Путин счита единствено Байдън за равносилен

От Европа обаче нашият цар-пакостник въобще не се бои. Той счита Макрон за най-обикновен куриер на Байдън, а и към действителната мощ на немския канцлер Шолц не се отнася с по-голям почит. Интересува го само Байдън: Путин счита, че единствено Байдън му е еднакъв по мощ и единствено с него може да си мери мускулите. Ето за какво отвори и тематиката за границите. През Украйна минава руско-американската граница. Друга няма. Дали Путин ще я прекрачи? Мисля си, че в главата му се въртят четири фантазии.

Виктор Ерофеев

Едната е мъничка: до границите на Луганската и Донецката области. Втората е „ Новорусия “ – нововъзкръсналата, за която се приказва още от 2014. Да отнеме на Украйна всички земи от Харков до, в това число и хубавицата Одеса. Тази фантазия ще коства доста повече кръв и трупове. Но кой ти гледа! Третата – да превземе Киев и да конфигурира свое държавно управление. Това към този момент е море от кръв. Но кой ли ще седне да ти брои труповете – по този начин мисли нормалният пакостник.

Само слабаците броят трупове. И четвъртата фантазия на Путин: да превземе цяла Украйна и да излезе на границата с Полша. Ето, това към този момент е същинската фантазия за възобновяване на границите на Съветския Съюз. Е, ще би трябвало да се понапънем, споделя си злосторникът, само че залогът си коства.

В последна сметка Путин зашлеви следващия пестник по бузата на западния свят. А какъв брой още ще последват? Не можеш ги преброи. Путин е удовлетворен от себе си и си споделя: „ Молодец! “
Източник: dw.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР