Путин ще се радва, ако някъде на Балканите има конфликт.

...
Путин ще се радва, ако някъде на Балканите има конфликт.
Коментари Харесай

Рама: Путин постоянно говори за Косово, той би се радвал, ако има конфликт на Балканите

Путин ще се радва, в случай че някъде на Балканите има спор. Шефът на Кремъл тормози и предизвика където може. В изявленията си Путин непрекъснато загатва Косово, най-болезненият от нерешените проблеми на Балканите. Трябва непременно да предотвратим нещо неприятно. Това сподели министър председателят Рама в изявление за немската медия " Der Spiegel ", запитан за обстановката на Балканите след началото на войната в Украйна, оповестява.

Рама сподели, че съветското въздействие в Сърбия е огромно и има риск това да се трансформира в нещо извънредно. Еди Рама, говорейки за разговора сред Косово и Сърбия и " Отворени Балкани ", назова премиера Албин Курти " брат ": „ Необходими са дребни стъпки, с цел да се изградят по-големи връзки, тъкмо както германците и французите постепенно се придвижиха към цялостен мир след Втората международна война. „ Отворени Балкани “ е платформа за това и мисля, че моят брат Албин Курти би трябвало да се изправи против сърбите там. Но той пропуща опцията. Това е тъпо “, съобщи Рама.

„ Повече от 80 % от сърбите считат позитивно за това по какъв начин Путин сега се опълчва на Запада, само че в Албания известността му е под един %. Това е резултат от изследване, извършено от нашето държавно управление, незабавно след началото на войната. Влиянието на Москва в Сърбия е мощно, в сръбската част на Босна и Херцеговина даже е доста мощно. Русия има огромно въздействие върху сърбите. Трябва да сме наясно, че това въздействие може да се трансформира в нещо извънредно “, съобщи Рама.

„ Путин ще се радва, в случай че има спор някъде на Балканите. Шефът на Кремъл тормози и предизвика където може. В изявленията си Путин непрекъснато загатва Косово, най-болезненият от нерешените проблеми на Балканите. На всяка цена би трябвало да предотвратим нещо неприятно да се случи. Сега не можете да желаете доста от Белград. Всичко може да се обърне с главата надолу. Сърбия да вземем за пример не може да глоби Русия “, разяснява още Рама.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР