Путин се утвърди във властта и ще очакваме едно втвърдяване.

...
Путин се утвърди във властта и ще очакваме едно втвърдяване.
Коментари Харесай

След изборната победа Путин ще втвърди курса, прогнозира бивш кореспондент в Москва

„ Путин се утвърди във властта и ще чакаме едно сгъстяване. Той към този момент изтълкува този избор като мощна поддръжка за курса, който поддържа. “ Такава прогноза направи журналистът и някогашен сътрудник в Москва Валерий Тодоров.

„ Виждаме, че част от губернаторите надали не приканват Владимир Путин да причисли спомагателни територии на Украйна към Русия – с концепцията да се сътвори „ санитарна зона “, в случай че Западът продължи да вкарва далекобойни оръжия, които стигат до съветската територия “, добави той.

 

Изборният резултат на Путин е исторически връх. Той даже трансферира върховете от руско време.

Първоначалните прогнози бяха по-умерени – задачата беше 75%, след това 80% и в този момент внезапно 87%.

Гласуването е един тест за силата на властта, за опциите ѝ да влияе върху аудиторията или да консолидира жителите на страната. От друга страна, е тест какви са настройките. И в случай че приказваме за действителна конкуренция, такава нямаше.

Поначало, политическата система в Русия е по този начин построена, че не разрешава наличието на опозиционни партии, на действителна съпротива във властовите структури.

Ако Европейският съюз реши да не признава изборите в Русия, това би имало дипломатически и политически темперамент. Това значи, че няма да може да се водят договаряния – затваря се една врата и оттук насетне не е ясно какво може да се прави.

Цялото изявление вижте във видеото.

 

Междувременно стана ясно, че България не признава изборите за президент на Русия в окупираните територии. Това се показва в позиции на Министерски съвет и на Министерство на външните работи.

Проведените през последните 3 дни президентски избори в Руската федерация са следващото доказателство за възходящия и последователен напън против опозиционни политици, неправителствени организации, самостоятелни медии и критици на режима в Кремъл, пишат от Министерски съвет. От там допълват, че провеждането на така наречен президентски избори и в нелегално окупираните територии на Украйна е още едно доказателство за жестоко нарушаване на интернационалното право.

 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР