Путин разчита на рухването на западната подкрепа за Украйна, заяви

...
Путин разчита на рухването на западната подкрепа за Украйна, заяви
Коментари Харесай

Украйна не иска да разчита на помощта от Запада и засилва военното си производство

Путин разчита на рухването на западната поддръжка за Украйна, съобщи украинският президент Володимир Зеленски пред водачите на Г-7 по време на среща във видеоконферентен формат, съобщи Франс прес. Той заяви, че съветската войска доста е нараснала натиска на фронта.

“Русия се надява на едно нещо, че единството на свободния свят ще рухне идната година. Русия мисли, че Америка и Европа ще покажат уязвимост и няма да запазят поддръжката си за Украйна на уместно равнище ”, съобщи украинският президент пред водачите на Г-7.

“Поддържаме значими предмостия на няколко посоки на фронта и се приготвяме за идващите стъпки – и далекобойните качества оказват помощ, и ще оказват помощ доста ”, сподели Зеленски пред водачите от Г-7, говорейки за обстановката на фронта, съобщи Укринформ.

Украинският президент съобщи, че Украйна има реалистична тактика за деяние и че напъните й – с поддръжката на сътрудниците – могат да обезпечат триумф на страната на терен.

Зеленски означи още, че съветският президент Путин счита да симулира преизбиране за нов президентски мандат и да потуши възходящото неодобрение на руснаците от резултатите от войната. “Той доста усили натиска на фронта ”, добави Зеленски, представен от украинската новинарска организация. “Но нашите воини устояват на офанзивите. Путин не е спечелил нито една интервенция през тази година ”, акцентира Зеленски.

Пред водачите на Г-7 Зеленски пледира, че свободният свят би трябвало да резервира единството си. Той също по този начин изрази вяра, че Европейски Съюз ще съблюдава обещанието си по отношение на Украйна, чието предпочитание за участие в съюза би трябвало да бъде дискутирано на среща на върха на европейските водачи в средата на декември, показва Франс прес.

Зеленски анулира през вчерашния ден вечерта за всеобща изненада тирада, която бе планувано той да произнесе видеоконферентно пред американския Конгрес, където не престават договарянията по отношение на бъдещата помощ за Украйна.

Същевременно в тирада, която произнесе по видеоконферентна връзка пред участници в конференция, отдадена на въпросите на защитата, Зеленски съобщи, че Киев не желае да разчита на съюзническа военна помощ, съобщи Ройтерс. Той добави, че страната ускорява вътрешното военно произвеждане в съдействие с сътрудници в миг, в който се пробва да подсигурява своите лични боеспособности.

“Украйна не желае да разчита единствено на своите сътрудници. Украйна се надява да бъде и е способна да стане донор в региона на сигурността за всички свои съседи, откакто подсигурява своята лична  сигурност ”, сподели Зеленски пред участниците в взаимната украино-американска конференция за защита, провеждаща се във Вашингтон. Той прикани американските отбранителни компании да основат “мощен боеприпас на свободата ”.
Източник: novinionline.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР