Путин предприе последния си вариант - частична мобилизация. Ще се

...
Путин предприе последния си вариант - частична мобилизация. Ще се
Коментари Харесай

Проф. Станчев: Путин се надява на контраофанзива в Украйна

Путин предприе последния си вид - частична готовност. Ще се призоват настоящи и някогашни бойци в запаса. Няма да бъде всеобща и на всички места. Русия се надява на контраатака, чакам ескалация на спора идните дни и идната седмица в Донбас. Това разяснява пред Nova News историкът проф. Михаил Станчев.

„ Путин е притиснат от всяка страна в интернационалната общественост. Очакваше поддръжка от азиатските водачи, само че те бяха резервирани. В Харковска област руснаците са изтласкани до границата, 95% от територията е освободена. Целта на референдумите в ДНР и ЛНР да са тип готовност за русофолите “, изясни той.

По думите му евентуално Путин ще пусне съсредоточените на границата бойци в контраатака.

„ Притеснителни са дейностите на Путин. Руските бойци, които бягат от Украйна, се хващат на границата и ще им бъде търсена отговорност като на дезертьори. Вероятно ще ги вкарат в пандиза, няма просто да ги уволнят “, акцентира историкът.

Относно референдумите за присъединение към Русия професорът счита, че 90% ще бъде резултатът, а вотът ще е най-вече по електронен път.

„ Русия цели оповестяване на Херсонска, Запорожска, ДНР и ЛНР за част от съветската територия и ще слагат изискване да не се стреля по тях. Украйна няма да се съгласи на договаряния, до момента в който Русия стреля по тях “, добави проф. Михаил Станчев.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР