Путин поздрави горещо Ердоган за победата на втория тур на

...
Путин поздрави горещо Ердоган за победата на втория тур на
Коментари Харесай

Путин поздрави по телефона Ердоган за изборите, Шолц го покани на посещение в Германия

Путин поздрави горещо Ердоган за успеха на втория тур на президентските избори в Турция и съобщи, че това основава вероятности за усилване на връзките сред Москва и Анкара.

" Подкрепата, изразена от турския народ на своя водач, основава спомагателни вероятности за развиването на практическо двустранно съдействие в разнообразни области ", съобщи Путин на Ердоган, представен от Българска телеграфна агенция.

Междувременно Кремъл разгласи през днешния ден, че има " доста амбициозни " цели за осъществяване дружно с Турция, предават турските медии.

Има доста мощен подтик за реализирането на взаимни планове сред Москва и Анкара и се надяваме, че този подтик ще се резервира, задачите са доста, доста амбициозни, съобщи пред публицисти представителят на Кремъл Дмитрий Песков, който приказва ден след състоялия се втори тур на президентските избори в Турция, извоювани още веднъж от президента Реджеп Тайип Ердоган.

Песков уточни още, че се възнамерява телефонен диалог и персонална среща сред водачите на Русия и Турция Владимир Путин и Реджеп Тайип Ердоган, само че те към момента не са планувани, осведоми в. " Миллиет ".

В момента плануваният телефонен диалог не е включен в графика ни. Разбира се, можем да кажем сигурно, че подобен диалог ще се състои в най-скоро време, добави представителят на Кремъл, представен от Българска телеграфна агенция.

Междувременно съветският заместник-министър на външните работи Александър Грушко съобщи, че Москва се стреми да осъществя всички стопански планове с Анкара, които имат стратегически темперамент и остават значим детайл от сигурността на района, осведоми организация ТАСС.

Той съобщи, че Русия и Турция ще продължат политическия разговор.

Ние ще продължим съдействието си с Турция. Стремим се да осъществяваме всички стопански планове, които имат стратегически темперамент. Те са взаимноизгодни, те са значим детайл от районната сигурност. Политическият разговор ще продължи. Естествено, има и други значими сфери на съдействие като туризма, културните връзки и доста, доста други, сподели той.

Турският президент съобщи броени часове след изборната си победа, че е решен да реализира плана за газов хъб в страната.

Руският президент Владимир Путин предложи през октомври м. година Турция да стане център за газови доставки.

Шолц предложения Ердоган да посети Германия

Германският канцлер Олаф Шолц предложения турския президент Реджеп Тайип Ердоган, който през вчерашния ден бе избран отново на президентския пост, да посети Германия, предадоха международните организации.

Поканата е била отправена в телефонен диалог сред двамата, като задачата е била да се даде нов подтик на съдействието сред двете страни, прибавя Българска телеграфна агенция.

Германия и Турция, и двете членки на НАТО, желаят да се захванат с въпроса за съдействието сред двете им държавни управления с нов порив и да реализират единодушие по общи цели на ранен стадий, съобщи представител на Шолц и добави, че с тази цел Ердоган е бил поканен на посещаване в Германия. Говорителят не посочи датата, на която ще бъде осъществена тази аудиенция.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР