Путин поздрави евреите за Деня на спасението и освобождението Русия

...
Путин поздрави евреите за Деня на спасението и освобождението Русия
Коментари Харесай

Путин: Руската армия се бие с преки последователи на нацизма по време на СВО в Украйна


Путин поздрави евреите за Деня на спасението и освобождението

Русия се натъкна на директни почитатели на нацизма по време на спецоперация в Украйна. Това напомни съветският президент Владимир Путин в посланието си към евреите, празнуващи Деня на спасението и освобождението.

" Както ние, по този начин и бъдещите генерации, би трябвало свято да пазим историческата истина за Втората международна война, да разберем до какви пагубни последствия води всяко съучастничество с национализма, антисемитизма, ксенофобията. Именно с директните почитатели на нацизма се бият нашите бойци и командири през днешния ден по време на специфична военна интервенция ", се споделя в телеграмата на президента, оповестена на уеб страницата на .

Путин акцентира, че необятното честване на Деня на спасението и освобождението ще продължи да укрепва духовните, културни и исторически обичаи на съветските евреи и патриотичното образование на младежта.

Празникът, от време на време именуван „ Ден на еврейската победа ", се празнува на 26-ия ден от месец Ияр съгласно еврейския календар. През 1945 година тази дата е денят на подписването на акта за безусловна капитулация на Германия.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР