Путин положи цветя близо до стена при търговския център "Зимна

...
Путин положи цветя близо до стена при търговския център "Зимна
Коментари Харесай

Путин в Кемерово: Това не е война, а хора гинат!

Путин постави цветя покрай стена при комерсиалния център "Зимна вишна " в Кемерово. На това място локалните поданици също поставят цветя, свещи и играчки в импровизиран израз на респект пред починалите.

Много деца са били измежду шестдесет и четиримата починали в пожара в неделя.

Президентът Путин разкритикува ограниченията на сигурност в комерсиалния център.
"Случилото се не са бойни дейности или непредвидена детонация на метан в миньорска шахта. Хората са пристигнали да си починат, деца включително. Говорим за демографията и губим толкоз хора и то за какво? Заради незаконна немарливост, поради разхайтеност ", сподели той, представен от ТАСС.

Петнадесет души остават в болница след пожара.

В районната болница Путин се срещна с 18-годишния Иван Заварзин, който, заобикаляйки от огъня, е скочил от прозорец на четвъртия етаж на постройката. Младежът сподели, че по време на пожара е бил в комерсиалния център с татко си. Според него в първите минути мнозина не са вярвали в сериозността на протичащото се и считали, че алармата е просветителна. В момента той е добре, татко му е измежду оживелите, съобщи ТАСС.

Путин се срещна и с трима поданици на града, които в първите минути от пожара са помогнали да изтеглят хората от горящия търговски център. Това са 35-годишният Андрей Сергеев, 21-годишният Александър Калъчев и 42-годишният Николай Лобиков.

Путин бе и в постройката на съдебномедицинска експертиза, където организира "непланирана среща с инициативна група жители, изразяваща съмнение към хода на пожарната инспекция ", заяви Интерфакс. Сред тях бяха родственици на жертвите и ранените.

Руският президент ги увери, че следствието на нещастието ще се организира деликатно, без значение от позициите и купите.
"Сега има екип от 100 души, които работят тук. Работата му се управлява от ръководителя на следствената комисия. Не се съмнявайте, всички отговорни ще бъдат осъдени ", сподели Путин и посъветва да не се има вяра в информацията за броя на смъртните случаи при пожара, популяризиран в обществените мрежи.

По публични данни броят на починалите е 64, само че в обществените мрежи се твърди, че те са доста повече.

Големият брой починали се изяснява с занемаряване на ограниченията за сигурност.
Аварийните изходи са били затворени, а охранител явно е изключил противопожарната тревога по време на смъртоносния пожар.

Властите задържаха няколко души за разпит, в това число и наемателя на помещението, където се смята, че е почнал пожарът, а също по този начин и ръководителя на компанията, която ръководи комерсиалния център.

От през днешния ден до 29 март в Кемеровска област е разгласен тридневен печал. Днешният ден е погребален и в Приморския край.

Пожарът в комерсиалния център в Кемерово е един от най-смъртоносните в Русия след разпадането на Съюз на съветските социалистически републики. Голям брой тела са към момента под руините на постройката. За идентифицирането им ще е нужна ДНК-експертиза.

Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР