ПУТИН ОПРЕДЕЛИ ПРЕМИЕР НА УКРАЙНА Русия - вече и официално постави

...
ПУТИН ОПРЕДЕЛИ ПРЕМИЕР НА УКРАЙНА
Русия - вече и официално постави
Коментари Харесай

Най-модерната корвета на руския флот тръгна към дъното

ПУТИН ОПРЕДЕЛИ ПРЕМИЕР НА УКРАЙНА

Русия - към този момент и публично сложи още едно изискване за прекъсване на огъня. Отказала се от изцяло компрометирания някогашен президент Янукевич, който избяга от Майдана. Настояла е пред Зеленски за министър председател да бъде назначен рускоговорящият украинец Юрий Бойко. Той е украински политик, минал през най-различни партии, заемал е управителния пост в държавните енергийни структури, бил е министър, бил е и вицепремиер на Украйна през 2012-2014, бил е претендент за президент на последните избори. Обвинен е в изменничество и бойкот против Украйна и от няколко години живее със фамилията си в Москва.

Зеленски е отказал на Кремъл и съобщи, че Украйна е подготвена да договаря по всички въпроси, само че не договаря за капитулация.

*

Най-модерната корвета на съветския флот - Проект 22160 „ Василий Биков “ потегля към дъното, ударен и запален от украински ракетчици от бреговата защита. Той беше пуснат на вода на 20 декември мин. година

Корветата съгласно претенцията на руснаците е първата от вида " Стелт " - т.е. невидима за радарите. Но е повече от видна за жителите на Одеса, които се радват от кълбата огън и пушек на хоризонта.

„ Василий Биков “ е предопределен за отбрана и защита на морската икономическа зона, а при военни дейности ще обезпечава устойчивостта на силите и обектите на флота в хода на дейности в регионите за базиране. Корабът може да плава самостоятелно до 60 денонощия. Развива скорост до 30 възела, екипажът му е от 80 матроси и офицери. Далечината на плаването му е до 6000 морски благи. Носи на борда си хеликоптери и крилати ракети „ Калибър “ с изключение на другото всекидневно за кораби от този клас въоръжение.

*

Спецчаст на украинските сили унищожиха вкупом 30 съветски хеликоптера на военното летище под Херсон. Украинците са получили данни от американското сателитно разузнаване /Агенцията за национална сигурност на САЩ/, че РФ са трансферирали машините в Херсон за нахлуване на Миколаев. Командосите скрито през нощта са се промъкнали през заетите от съветската войска територии до завладения от нея Херсон и са заели позиции наоколо до пистите. Явно никой от руснаците не очаквал такива " признателни посетители, освободени от фашизма ". От разположението им под обстрел е било цялото летище. Изчакали са подобаващия миг да бъдат заредени с муниции и водачите да стартират да ги приготвят за полет и разкрили разрушителен огън.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР