Путин обсъди в телефонен разговор с президента на Иран Раиси

...
Путин обсъди в телефонен разговор с президента на Иран Раиси
Коментари Харесай

„Противодействие на западните разузнавателни агенции“. Путин се договори за сътрудничеството с Иран

Путин разиска в телефонен диалог с президента на Иран Раиси укрепването на съдействието

Руският президент Владимир Путин се контракти с иранския си сътрудник Ебрахим Раиси за усилване на политическото, търговско-икономическото съдействие сред двете страни. По-рано тази седмица секретарят на Съвета за сигурност на Руската федерация Николай Патрушев посети Техеран, където разиска с управлението на ислямската страна укрепването на връзките сред Русия и Иран в изискванията на санкционен напън.

Сътрудничеството с Иран

Съгласно информацията на уеб страницата на Кремъл, Владимир Путин е разговарял по телефона с Ебрахим Раиси.

„ Бяха разисквани редица настоящи въпроси от двустранния дневен ред с акцент върху по-нататъшното създаване на съдействието в политическата, комерсиалната и икономическата област, в това число транспортния и логистичния бранш “, се споделя в известието.

Лидерите на двете страни се споразумяха също да засилват контактите " сред съответните съветски и ирански ведомства ".

На 9 ноември стана известно, че секретарят на съветския Съвет за сигурност Николай Патрушев е дошъл в Техеран. Там той организира диалози с иранския си сътрудник Али Шамхани. Те разискаха въпроси на " двустранното съдействие в региона на правоприлагането, в това число взаимоотношението в региона на обезпечаването на публичната сигурност, битката с тероризма и екстремизма ".

Страните разискаха „ ограничения за противопоставяне на намесата във вътрешните работи на двете страни от страна на западните разследващи служби “. Представителите на Русия и Иран също взеха решение да усилят „ обмяната на опит в развиването на икономическия капацитет на Русия и Иран и построяването на външнотърговски връзки в изискванията на санкционен напън “.

Освен това договарящите разискаха развиването на съдействието на интернационалната сцена и обмениха отзиви по отношение на обстановките в Украйна и Близкия изток.

„ Страните потвърдиха готовността си за по-нататъшно разширение на руско-иранския разговор посредством препоръки за сигурност “, отбелязва пресслужбата на съветския Съвет за сигурност.

Доставки на дронове

На 20 октомври Джон Кърби, координатор по стратегически връзки в Съвета за национална сигурност на Съединени американски щати, сподели, че Иран взе участие в съветска военна специфична интервенция в Украйна. Русия е получила " десетки дронове " от Иран и " евентуално чака още доставки ", сподели той.

„ Сега Техеран взе участие в боевете на място директно и непряко посредством доставка на оръжия “, сподели представителят на Съединените щати.

Според него съветската страна също има намерение да изиска от Техеран ракети земя-земя. Кърби добави, че поради това Съединени американски щати имат намерение да наложат спомагателни наказания на Техеран, както и да проучат опцията за налагане на нови ограничавания.

На собствен ред представителят на Пентагона Патрик Райдър сподели на брифинг, че съгласно негови данни Иран освен доставя на Руската федерация безпилотни самолети, само че също по този начин дава опция иранските военни да оказват помощ на Русия да употребява дроновете.

Руските управляващи отхвърлиха всички обвинявания на Съединени американски щати. На 5 ноември държавната осведомителна организация IRNA цитира иранския външен министър Хосейн Амир Абдолахиан, че Техеран е предал дребен брой БПЛА на Русия, само че няколко месеца преди началото на военна специфична интервенция в Украйна.

„ Шумът, издигнат от някои западни страни, че Иран е дал на Русия ракети и дронове, с цел да помогне във войната в Украйна, е изцяло неправилен. Що се отнася до безпилотните самолети, това е правилно и ние предоставихме на Русия дребен брой безпилотни самолети няколко месеца преди войната в Украйна “, сподели служителят.

Конфликтът към Саудитска Арабия

Иран и Съединени американски щати имат обтегнати връзки и поради обстановката в Близкия изток. На 1 ноември The Wall Street Journal заяви, че Рияд е предал на Вашингтон разследваща информация за " идна офанзива " от Иран против цели в Саудитска Арабия. На 2 ноември иранското външно министерство отхвърли всички обвинявания.

„ Подобни пристрастни вести от някои западни и ционистки кръгове имат за цел да основат отрицателна атмосфера против Ислямска република Иран и да разрушат актуалните позитивни трендове в връзките със страните от района “, се споделя в изказване на министерството.

Въпреки това The Washington Post заяви на 5 ноември, че „ Централното командване на Съединени американски щати е разположило военни самолети, основани в региона на Персийския залив към Иран, като част от обща нараснала паника от военните сили на Съединени американски щати и Саудитска Арабия “.

Ден преди този момент генералът от военновъздушните сили на Съединени американски щати Майкъл Курила сподели пред Politico, че американски стратегически бомбардировачи B-52, носещи нуклеарни бойни глави, са прелетели над страните от Близкия изток. Според него американската войска е подготвена да " отвърне мощно " на Иран при положение на офанзива против Саудитска Арабия.

„ Свързаните с Иран въоръжени групировки постоянно се насочват против американски и партньорски сили както в Ирак, по този начин и в Сирия “, се споделя в публикацията.

Превод: Европейски Съюз

ВАЖНО!!! Уважаеми читатели на, лимитират ни поради позициите ни! Влизайте непосредствено в сайта www.pogled.info . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?

Когато видите знака " подправени вести ", това значи, че тази публикация е целесъобразно да се прочете!!!

Абонирайте се за нашия Ютуб канал/горе вдясно/: https://www.youtube.com
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР