Путин няма да спечели в Украйна. Жестокостта никога няма да

...
Путин няма да спечели в Украйна. Жестокостта никога няма да
Коментари Харесай

Байдън от Варшава: Путин няма да спечели в Украйна, а съюзниците няма да се уморим  

Путин няма да завоюва в Украйна. " Жестокостта в никакъв случай няма да пречупи волята на свободните " и " свободните хора отхвърлят да живеят в свят на безизходност и мрак ". Тези думи на американския президент Джо Байдън бяха посрещнати от публиката във Варшава с овации. Както и други негови тези в речта, в която напомни, че се връща от Киев. " Току-що се върнах от Киев, той стои, мощен е и най-важното е, че е свободен ", сподели президентът на Съединени американски щати.

Той съобщи и че Путин " към момента слага под подозрение убежденията " на Запада. Западните съдружници на Украйна обаче " няма да се поколебаят " и " няма да се уморят ", акцентира Байдън. Той съобщи и че апетитите на автократите не могат да бъдат успокоявани, а би трябвало да им се противодейства.


" Русия в никакъв случай няма да победи в Украйна, в никакъв случай ", сподели Байдън.

Президентът на Съединени американски щати предизвести Русия да не атакува страни - членки на НАТО. Член 5 от Северноатлантическия контракт, съгласно който нападението против една страна е еднакво на нахлуване против всички, е неизменим и е " свещена клетва ". " Всеки член на НАТО го знае. Русия също го знае: нападението против една страна е нахлуване против всички. "

" Путин искаше финландизация на Украйна, само че вместо това получи натоизация на Финландия. И Швеция ", сподели в този момент Джо Байдън, изброявайки неуспехите на Путин.

В речта си Джо Байдън не уточни непосредствено дейностите на съветската войска " закононарушения против човечеството ", както това направи вицепрезидента Камала Харис през уикенда на Мюнхенската конференция по сигурността, само че загатна непосредствено " изнасилванията ", които се употребяват като оръжие за война от съветските окупатори, както и опитите на Русия да открадне бъдещето на Украйна, като " изнася деца ". " Никой не би трябвало да отвръща взор от това. Това е ужасяващо, ужасяващо ", акцентира Байдън. Той към този момент един път дефинира дейностите на съветската войска в Буча като военни закононарушения. Миналата година Джо Байдън също по този начин назова протичащото се геноцид, само че по-късно администрацията изясни, че това отразява по-скоро моралната му оценка на протичащото се, в сравнение с строго юридическата.

Припомняме, някои специалисти преди съветската офанзива против Украйна и даже в първите месеци след нея смятаха, че сходна " финландизация " би предотвратила войната. В началото на войната Финландия и Швеция преразгледаха дългогодишната си политика на неутралитет и подадоха молба за присъединение към НАТО. Процесът на ратификация обаче не е завършил - участието им към момента не е утвърдено от Унгария и Турция.

Речта на Байдън идва часове откакто Путин произнесе своята значима тирада пред Федералното заседание, в която още веднъж трансферира отговорността за започването на войната на западните съдружници на Украйна. Припомняйки началото на войната, Байдън съобщи, че провокациите на нашествието се простират оттатък границите на Украйна.

В речта си Байдън акцентира, че Западът не има намерение да атакува или да търси надзор над Русия. Така отговори на обвиняванията, които хвърли Владимир Путин в речта си.

" Съединени американски щати и европейските страни не се стремят да управляват или унищожат Русия. Западът не възнамерява да атакува Русия, както сподели през днешния ден Путин. Милиони съветски жители, които желаят да живеят в мир със своите съседи, не са врагове. Тази война в никакъв случай не е била нужна. Тя е покруса. Президентът Путин избра войната. Всеки нов ден на война е негов избор ", съобщи Байдън.

Според високопоставени американски и европейски чиновници задачите на Путин не са се трансформирали, откогато той стартира нашествието си преди една година. И макар унизителните неуспехи за неговите военни и очевидната битка за власт сред наемническата група " Вагнер " и съветското министерство на защитата, Русия в последно време реализира триумфи на изток. Има възможност и войските на Путин да завладяват град Бахмут в околните дни след едногодишна атака в тази посока, само че което би било и първата забележителна съветска военна победа от месеци насам.

Посещавайки района тази седмица, Байдън се надяваше още веднъж да даде мотив за сближение към Украйна, демонстрирайки на Путин и Русия, че решимостта на Запада не отслабва.

из Нюз. бг

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР