Путин няма да напусне Украйна, преди да е осъществил контрол

...
Путин няма да напусне Украйна, преди да е осъществил контрол
Коментари Харесай

Експерт: Путин няма да спре преди да завземе Черно море

Путин няма да напусне Украйна, преди да е осъществил надзор върху Одеса и целия черноморски бряг. Ако стане това, ще значи цялостен надзор на Русия над Черно море и върху въздушното пространство там, разгласи специалистът по интернационална сигурност проф. Румен Кънчев.

По думите му би трябвало да усилим нашата защита, защото нямаме кой знае какви качества. " Стратегическият подтекст е много обезпокоителен, надали Путин и съветската войска ще спрат интервенцията си в Украйна. Напротив - чака се тази война да продължи с месеци, даже до края на годината. Предстои дълъг спор в зоната на Европа, а в центъра му ще бъдат Източният фланг на НАТО и Източна Европа ", съобщи Кънчев.

Той посочи, че е обикновено да стартира подсилването на Източния фланг за въздържане от евентуална експанзия на Русия.

Проф. Кънчев посочи, че в този момент в зоната на Черно море има голям дисбаланс сред НАТО и Русия. И добави, че Русия има над 170 кораба, а НАТО - 15, плюс тези на Турция.

" Важно е България, с цел да извършва своите задължения към националната сигурност и " Еър полисинг ", да извършва и тези към Алианса. Решението е доста мъчно за държавното управление, тъй като то би трябвало да обезпечи нужните запаси. Става дума за сериозна смяна на инфраструктурата ", сподели от своя страна някогашният министър на защитата Николай Свинаров.

Относно това дали би трябвало да изпращаме военна помощ към Украйна, Свинаров посочи: " Разбира се, че би трябвало да изпращаме оръжия. Много страни оказаха военна поддръжка и не са част от спора ".

ТЕМА преди 46 минути 384 преди 51 минути 316 преди 60 минути 421
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР