„Путин не може да загуби, когато погледнете войниците, оборудването и

...
„Путин не може да загуби, когато погледнете войниците, оборудването и
Коментари Харесай

Орбан: Вероятността Русия да загуби войната е напълно неизчислима


„ Путин не може да загуби, когато погледнете бойците, оборудването и технологиите. Победата над Русия е мисъл, която е мъчно да си представим. Вероятността Русия фактически да бъде победена е изцяло неизчислима ".

Това съобщи унгарският министър председател Виктор Орбан в изявление за немското издание „ Билд “. Изявлението му пристигна седмица, откакто организира срещи с президентите на Украйна и Русия – Володимир Зеленски и Владимир Путин.

" През идващите няколко месеца нещата на фронтовата линия ще се влошат. Русия има повече оръжия и руснаците са по-решителни. Енергията на борбата, броят на починалите, броят на жертвите ще бъдат по-брутални, в сравнение с през последните 7 месеца, макар че интервалът преди този момент също беше доста жесток ", сподели Орбан.

Той добави, че в този момент е подобаващият миг да се премине " от политика на война към политика на мир ".

Унгарският министър-председател дефинира загубата на човешки живот като главен честен претекст за своите визити в Киев и Москва.

" Основният мотив е загубата на човешки живот. Това е най-важният честен претекст. Но има и персонален интерес на Европа, тъй като това, което се случва тук, е доста неприятно за нас. Аз не диспутирам кой е прав и кой не. Защото моята цел е мир и преустановяване на огъня ", сподели Орбан.

За да постави завършек на войната, Орбан желае да беседва с петима основни играчи: Украйна, Русия, Съединени американски щати, Европейски Съюз и Китай.

В типичния си жанр унгарският водач не пропусна да подлага на критика политиката на Европейски Съюз по отношение на спора.

" Съжалявам, че би трябвало да го кажа, само че Европа също води политика на война ", съобщи той и приканва за отделяне от Съединени американски щати и " осъществяване на самостоятелна политика ", тъй като " главната жертва на двете воюващи страни е европейската стопанска система и европейското население ".

Унгарският държавен началник е уверен, че " на фронтовата линия няма решение на този спор ".

" Хората, ние, светът, желаеме мир, спрете да се убивате взаимно. Нека стартираме да преговаряме. Или най-малко да разберем, че няма решение на терен ", съобщи Орбан, обръщайки се към Москва и Киев.

Запитан дали Владимир Путин към момента има вяра, че може да реализира победа на бойното поле, унгарският министър председател съобщи следното:

„ Путин има ясна визия " за успеха. Той има ясна визия за това какво се случва и по какъв начин Русия ще победи. Същото се отнася и за Зеленски ".

" Путин не може да загуби, когато погледнете бойците, оборудването и технологиите. Победата над Русия е мисъл, която е мъчно да си представим. Вероятността Русия фактически да бъде победена е изцяло неизчислима ", добави той.

Министър-председателят съобщи, че е попитал както Путин, по този начин и Зеленски за точния брой на техните жертви, само че и двамата са показали само цифрата на починалите съперници.

Орбан съобщи, че му липсва политиката, която е водила някогашният немски канцлер Ангела Меркел.

„ Ако тя (Меркел) към момента беше канцлер, Путин нямаше да стартира войната си. Тя не храни никакви илюзии за демократична народна власт в Русия и за глупавия метод на доста хора от Запада ", сподели министър председателят.

Тъй като Ангела Меркел няма да се върне в политиката, Орбан разпорежда очаквания на Доналд Тръмп. Той намерено признава, че се надява на завръщането на Тръмп в Белия дом.

" Той е предприемач, самоизградил се е, има друг метод към всичко. И мисля, че това е добре за международната политика ", сподели унгарският водач.

„ Тръмп е индивидът на мира. Като президент на Съединени американски щати той не е почнал нито една война и направи доста, с цел да сътвори мир в остарели спорове в доста комплицирани райони на света. Ето за какво имам огромно доверие в него ", добави Орбан
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР