Путин не може да спечели тази война. Това коментират експерти

...
Путин не може да спечели тази война. Това коментират експерти
Коментари Харесай

Експерти: Стратегическите цели на Русия в Украйна са абсолютно невъзможни

Путин не може да завоюва тази война. Това разясняват специалисти пред Нова тв.

Украинските сили са си върнали повече от шест хиляди квадратни километра от началото на септември. Това съобщи президентът Володимир Зеленски, на фона на продължаващото контранастъпление. Русия призна, че е изгубила основни градове в североизточната Харковска област, което се счита от някои военни специалисти за вероятен пробив във войната. Тази тематика разясниха в студиото на „ Здравей, България ” някогашният зам.-министър на защитата ген. Атанас Запрянов и Велизар Шаламанов, който е някогашен боен министър.

„ Това, което е най-важно във военните дейности, е кой държи самодейността. Очевидно Украйна към този момент е поела самодейността и то в изненада на това, което чакаха съветските сили ”, сподели Шаламанов. По думите му съветската войска няма потенциала на украинците да води тактически бойни дейности и по тази причина прибягва до удари по гражданска инфраструктура. Това, съгласно някогашния министър на защитата, е доста рисково, тъй като реакторите на АЕЦ „ Запорожие ” се охлаждат чрез обекти за външно електроснабдяване. Според доцент Шаламанов към този момент е станало ясно, че стратегическите цели на Русия са безусловно невъзможни. „ Явно Украйна разполага с доста положително разузнаване и доста добре избира задачите, които нападна. Има доста положително контраразузнаване ”, сподели още той.

„ Путин, без стратегически запаси, при възходящите качества на въоръжените сили на Украйна, не може да завоюва тази война ”, безапелационен е ген. Атанас Запрянов.

Проф. Дмитрий Миколенко е учител в университета в Харков. Той описа в ефира на NOVA, че поради възобновения обстрел в града има проблеми с електрозахранването и водоподаването.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР